Bog

Skæbnens kald

Af (
2016
)

Anmeldelse

Skæbnens kald af Haidi Wigger Klaris

24 feb.16

Anden del af fantasyserien om Ally og vennerne på kostskolen Larchwood har alt det en dark fantasy roman skal indeholde: venskab, kærlighed, mystik, dæmoner og masser af åndeløs spænding.

Ally går på kostskolen Larchwood og har sammen med en gruppe venner opdaget en portal til underverdenen. Larchwoods tidligere frue, Cathrine Larchin, går igen men viser sig kun for Ally. Det er som om, hun vil have hende til at gå igennem portalen.

Ally er blevet angrebet af en dæmon og vågner forvirret flere timer senere i skoven. En fremmed dreng hjælper hende og hun vender tilbage til Larchwood, hvor hun opdager, at kæresten Jay stadig er fanget i underverdenen sammen med deres historielærer og den mærkelige gamle mand fra kirken.

Sammen med resten af kredsen – og ind imellem den nye fyr Tristan – forsøger hun at finde ud af, hvordan hun kan få Jay og de andre befriet. Det indebærer flere ture til underverdenen og en uhyggelig viden om sig selv, som hun helst havde været foruden.  Undervejs får hun hjælp af Catherine Larchin og ganske uventet også af en lærer. Hun må træffe nogle svære valg for at redde sine venner.

Skæbnens kald er anden del af ’Dæmonherskerens arving’, og den fortsætter lige der, hvor første del slutter. Der er fuld fart fra side et, og spændingen fortættes bogen igennem. Slutningen efterlader læseren med et ønske om straks at kunne læse videre i næste del af serien.

Persongalleriet er interessant. Vennerne er alsidigt beskrevet, og ikke mindst Ally og Tristan er spændende personer, som man ønsker at læse mere om. Krydsklipningen mellem den normale verden og underverdenen fungerer rigtig god,t og det historiske omkring Jordens vogtere og kredsene gennem tiderne gør handlingen mere autentisk.

Det er forfatterens debut serie, og hun gør det rigtig godt. Bogen har alt det, en dark fantasy roman skal indeholde – en flok venner, kærlighed, mystik, dæmoner, spøgelser og ikke mindst masser af spænding. Hvis man godt kan lide genren er serien et godt bud på en god læseoplevelse.

Bogdetaljer

Secondary title
Dæmonherskerens arving: 2
Forlag
Tellerup
Faustnummer
52009839
ISBN
9788758820088
Antal sider
247

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer