Blog
Spis, læs...
Jeg er netop vendt tilbage på min pind i en stille by på et halvtomt bibliotek. Jeg er alt for tung til at sidde her og frygter, jeg dratter af, da jeg har spist mig gennem sommerferien. Og jeg er slet ikke færdig. Min mave er fyldt med røgede sild, Krølle Bølle-is, kaffe, kold øl og gode læseoplevelser. Men der er plads til flere af de sidste. Har du slugt nogle gode romaner denne sommer, eller kan du anbefale en litterær godbid, så husk at dele den på Litteratursiden.
Her kommer mine bedste mavefornemmelser fra ferien, der gik alt for hurtigt.
Ikke af brød alene
Jeg begyndte ferien på Krølles Bølles kulinariske klippeø med en stribe nyere finske romaner, som jeg læste til lyden af bølgeskvulp med en fantastisk udsigt over vandet. Den bedste finske mundfuld var sidste års nordiske litteraturprisvinder Kjell Westøs: Luftspejling 38. Det er en fremragende storpolitisk samtidsroman, som er thrilleragtig spændende, og som jeg stadig tygger på. Efter en finsk periode, og begyndende dårligt vejr, begav jeg mig til Thailand med Kamilla Hega Holst. Puha, det er en barsk historie, som jeg endnu ikke helt har fordøjet. På Træk er nomineret til årets DR Romanpris, og den skal nok afføde mange interessante samtaler på Litteratursiden og rundt om i landet. Jeg sluttede ferien med en fransk hotdog på en tank i Vendsyssel sammen med den svævende tankbestyrer. En humoristisk hverdagsskildring, der rørte mig meget. Og for i helvede hvor jeg også fik rørt grinemusklerne, og det var dejligt, da ferien gik på hæld.
Ædt op af hverdagen
Forude venter nu hverdagen, og den må man holde af. Hverdagens forhindringsløb skaber dog vanskelige betingelser for læsningen. Mange mennesker læser kun i sommerferien, selv om det er er til stor glæde for dem (og deres omgivelser), og det er jo ærgerligt. Måske skal man tænke læsningen som et primært behov på linje med at spise. Hold gang i hoved og mave. Hold fast i de gode læserutiner. Husk på, vi bliver klogere, mere empatiske og bedre mennesker af at læse.
Mad i litteraturen
Inspirationen til din læsning findes lige her på Litteratursiden. Og tænker du som jeg med maven, kan du jo kaste dig over vores ældre, men ufordærvede, tema om mad og listen om mad i Litteraturen. Her får du mange gode historier om mad både i lyrik, novelle- og romanform, og her finder du alt lige fra fraværet af mad til fødevarens betydning for bonden til markante sammenkomster omkring mad i klassikere som Babettes gæstebud. Når du har slået mave, kan jeg stærkt anbefale en tur ud i det blå med vores nye tema om havet.
Håber du har appetit på nye læseoplevelser.
Agurketid er en fordanskning af det tyske udtryk ”Sauregurkenzeit”. Ligesom i Danmark bruger ordet om den nyhedstomme sommertid. I Toscana bruges udtrykket ”de store løgs måned”. I Sverige taler de det om ”forrådnelsesmåneden”.
Jeg er netop vendt tilbage på min pind i en stille by på et halvtomt bibliotek. Jeg er alt for tung til at sidde her og frygter, jeg dratter af, da jeg har spist mig gennem sommerferien. Og jeg er slet ikke færdig. Min mave er fyldt med røgede sild, Krølle Bølle-is, kaffe, kold øl og gode læseoplevelser. Men der er plads til flere af de sidste. Har du slugt nogle gode romaner denne sommer, eller kan du anbefale en litterær godbid, så husk at dele den på Litteratursiden.
Her kommer mine bedste mavefornemmelser fra ferien, der gik alt for hurtigt.
Ikke af brød alene
Jeg begyndte ferien på Krølles Bølles kulinariske klippeø med en stribe nyere finske romaner, som jeg læste til lyden af bølgeskvulp med en fantastisk udsigt over vandet. Den bedste finske mundfuld var sidste års nordiske litteraturprisvinder Kjell Westøs: Luftspejling 38. Det er en fremragende storpolitisk samtidsroman, som er thrilleragtig spændende, og som jeg stadig tygger på. Efter en finsk periode, og begyndende dårligt vejr, begav jeg mig til Thailand med Kamilla Hega Holst. Puha, det er en barsk historie, som jeg endnu ikke helt har fordøjet. På Træk er nomineret til årets DR Romanpris, og den skal nok afføde mange interessante samtaler på Litteratursiden og rundt om i landet. Jeg sluttede ferien med en fransk hotdog på en tank i Vendsyssel sammen med den svævende tankbestyrer. En humoristisk hverdagsskildring, der rørte mig meget. Og for i helvede hvor jeg også fik rørt grinemusklerne, og det var dejligt, da ferien gik på hæld.
Ædt op af hverdagen
Forude venter nu hverdagen, og den må man holde af. Hverdagens forhindringsløb skaber dog vanskelige betingelser for læsningen. Mange mennesker læser kun i sommerferien, selv om det er er til stor glæde for dem (og deres omgivelser), og det er jo ærgerligt. Måske skal man tænke læsningen som et primært behov på linje med at spise. Hold gang i hoved og mave. Hold fast i de gode læserutiner. Husk på, vi bliver klogere, mere empatiske og bedre mennesker af at læse.
Mad i litteraturen
Inspirationen til din læsning findes lige her på Litteratursiden. Og tænker du som jeg med maven, kan du jo kaste dig over vores ældre, men ufordærvede, tema om mad og listen om mad i Litteraturen. Her får du mange gode historier om mad både i lyrik, novelle- og romanform, og her finder du alt lige fra fraværet af mad til fødevarens betydning for bonden til markante sammenkomster omkring mad i klassikere som Babettes gæstebud. Når du har slået mave, kan jeg stærkt anbefale en tur ud i det blå med vores nye tema om havet.
Håber du har appetit på nye læseoplevelser.
Agurketid er en fordanskning af det tyske udtryk ”Sauregurkenzeit”. Ligesom i Danmark bruger ordet om den nyhedstomme sommertid. I Toscana bruges udtrykket ”de store løgs måned”. I Sverige taler de det om ”forrådnelsesmåneden”.
Kommentarer