Bog

Vildspor

Af (
2011
)

Anmeldelse

Vildspor af Karin Hede

22 apr.11

Vi er i godt selskab i denne danske kriminalroman om et bestillingsmord, som går helt anderledes end planlagt.

”Marianne Iversen, en kvinde i sin bedste, nå ja, måske næstbedste alder……..var ikke glad. Hun havde ikke lyst til at gå hjem, og det gjorde hende på en gang vred og ked af det. Sådan burde det ikke være, men det var hendes egen skyld. Delvis, i hvert fald. Men reporter Harry Hansen bar sin del af ansvaret.”

Vi stiftede bekendtskab med Marianne Iversen i forfatterparrets debut 'Bunker' fra 2009. Scenen er nu flyttet fra Thisted til Randers, hvor Marianne har fået job som vicekriminalkommissær. Inden Marianne forlod Thisted, havde hun en drabssag, som hun ikke klarede særlig godt, og denne historie bliver hængende ved hende, den gør hende usikker på, om hun gør det godt nok, og pressen har i hvert fald ikke glemt den.

Leif har mistet sit kørekort, og for at få det igen tager han på et weekendkursus.  Der møder han en mand, Frede Asmussen, som tilbyder ham en stor sum penge for at slå hans hustru ihjel.

Det lyder som en nem opgave, og Leif har virkelig brug for pengene. Men alt går galt, hustruen bliver ikke dræbt, i stedet bliver Leif involveret i en trafikulykke.

I stedet for et lejemord, sker der flere mord, ved et tilfælde finder politiet den dræbte Leif, og for Marianne bliver det vigtigt, at bevise, at hun kan magte opgaven.

Vi ved godt, hvem morderen er, eller rettere det tror vi, for efterhånden finder vi ud af at Frede Asmussens navn er opdigtet. Hvem er han – er han i virkeligheden meget tæt på Marianne Iversen?

Martin Bavngaard og Karin Hede har godt fat om personerne og miljøet i Randers, som de kender fra deres arbejde som journalister fra Randers Amtsavis. Selve politiets arbejde er beskrevet indgående og troværdigt, og der er god balance mellem den professionelle og den private Marianne.

Parallelt med opklaringsarbejdet får vi pressens kommentarer og avisartikler om hændelserne, og det synes jeg er et originalt træk. Jeg var godt underholdt under læsningen.

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Faustnummer
28694067
Graphic
Svetlana Makarenko efter foto af Carsten Ingemann
ISBN
9788770702270
Antal sider
308

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer