Bog

Bunker

Af (
2009
)

Anmeldelse

Bunker. En krimi fra Vestjylland af Karin Hede og Martin Bavngaard

19 okt.09

Gedigen dansk krimi fra den jyske vestkyst, hvor den barske natur danner rammen om dramatiske begivenheder i 1944 og 1992.

I 1944 er den lille fiskerby Strandvig invaderet af tyskerne, der bygger bunkers, lægger miner i vandet og ”render” med de lokale piger. En ung piges kærlighed til en tysk soldat og fiskerne, der dræbes af tyskernes miner er en del af lokalbefolkningens dagligdag med besættelsesmagten.

I 1992 har Strandvig skiftet ansigt udadtil, og tyskerne kommer her stadig som turister. Men indadtil kan fortiden ikke fornægtes. Mødet mellem danskere og tyskere slår gnister og kulminerer under EM-fodboldfinalen den 26. juni. Nogle dage efter at Danmark slår Tyskland i fodbold, finder et par drenge en ung tysk surfer indespærret og død i en af de gamle bunkere ved kysten. Undersøgelserne viser, at han ikke var død, da døren til bunkeren er blevet spærret udefra med en bjælke.

Hvem har myrdet ham? Er det jalousimord - den unge surfer har flirtet med en dansk pige? Eller er det den forsmåede Ellen, som opdager at den unge tysker er barnebarn til den tyske soldat hun var forelsket i under krigen? Eller Ellens fætter Poul, der var forarget over deres forhold og hvis far blev dræbt af tyskerne?

’Bunker’ er en gedigen dansk krimi med gode beskrivelser af opklaringsarbejdet, som udføres af den lokale vicekriminalkommissær Marianne Iversen og hendes kollega Hans Jørgen Bundgaard. Personbeskrivelserne er levende; Marianne er en hardcore stræber, lidt kantet med en speciel hobby: at overvåge naboerne med kikkert. Kollegaen Hans Jørgen er nærmest et ”pjok”, der drøner rundt og fanger sommerfugle i håb om at få en opkaldt efter sig.
Morderen afsløres først 15 sider før bogen slutter, og det var ikke den jeg havde gættet på.

De lokale betjente gør alt for at opklare sagen uden indblanding fra Rigspolitiets rejsehold og det lykkes, men ikke uden skrammer. Den stræbsomme Marianne Iversen gør sig i den grad uheldigt bemærket under opklaringen. Det bevirker at hun hurtigst muligt må skifte arbejdssted. I en lille by som Strandvig, kan intet skjules.

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Faustnummer
27927947
Graphic
Svetlana Makarenko
ISBN
9788770701556
Antal sider
328

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer