Bog

Vanvittig skyldig

Af (
2016
)

Anmeldelse

Vanvittig skyldig af Liane Moriarty

16 jan.17

Velskrevet drama om tre par, der mødes til en grillfest. Der bliver snakket og drukket, indtil en forfærdelig ulykke pludselig bryder hyggen. 

Cellisten Clementine og manden Sam bor med deres små døtre i et dejligt kvarter. De lever et travlt liv med hver sit drømmejob. Pigerne Ruby og Holly trives, og alt er godt. De har mange venner, heriblandt Erika og hendes mand Oliver, som endnu ikke har fået børn.

De inviteres alle til grillfest hos Tiffany og Vid, som er naboer til Erika og Oliver. De tre par har mødtes før, og de kan sagtens være i hinandens selskab, selv om de er meget forskellige. Børnene leger med datteren Dakota, og der snakkes og drikkes rigeligt. Pludselig opdager de, at der er meget stille, og Erika rejser sig og kigger efter børnene. Heldigvis handler hun hurtigt, da der sker en frygtelige ulykke. Efterfølgende plages alle af skyld og tænker over, hvad de kunne have gjort anderledes.

Romanen er den seneste af Moriarty, som er oversat til dansk. Den er lidt anderledes i forhold til de tidligere. Hun giver mange hentydninger til den triste begivenhed, men der går lang tid, inden hun løser op for den, hvilket er med til at fange læseren, som kommer helt ind under huden på personerne, særligt Clementine og Sam. Hændelsen belyses fra alle mulige vinkler med skiftende fortællere. Selvom nogen af personerne er mere overfladiske, f.eks. minder Vid om en tegneseriefigur, er det alligevel muligt at identificere sig med flere af dem. Historien kunne forgå hvor som helst. Det er dejligt befriende og derfor tror jeg, Moriarty har en stor fanskare. Der er desuden mange interessante temaer i romanen som skyld, ansvar og jalousi.

Bogdetaljer

Forlag
Politikens Forlag
Oversætter
Hans Larsen
Faustnummer
52836786
ISBN
9788740035322
Antal sider
496

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer