Bog

Et fængslende møde

Af (
2019
)

Anmeldelse

Et fængslende møde af Liane Moriarty

30 jul.19
AfJette Landberg
Skribent

Ni mennesker mødes til ti dages kurophold og selvudviklingskursus. Forfatteren bag ’Store små løgne’ har skrevet en lang og ikke specielt fængslende roman.

Jeg har med stor fornøjelse set HBO-serien 'Big Little Lies', der selvfølgelig er skrevet om til en tv-serie, og derfor ikke helt kan sammenlignes med bogen. Jeg blev af den grund meget skuffet over Moriartys nye roman. Jeg synes den er alt for lang, jeg kedede mig faktisk, og det havde jeg ikke lige regnet med.

Frances Welty er 52 år, hun har hidtil haft stor succes med at skrive romancer, men nu er tiden løbet fra dem, og tilmed er hun selv blevet offer for en romance svindler. Nu håber hun på fred og ro på wellness centeret Tranquillum House.

Setup’et er sådan set helt i orden, med et wellness center som ramme for fortællingen om en gruppe mennesker, der alle har deres egen krise. En lille familie har mistet en søn, en tidligere sportsstjerne er deprimeret, fed og fraskilt, en anden kvinde har mistet sin mand til en yngre og slankere kvinde osv. Alle vil de gerne nurses om og genopstå slankere, gladere og mere selvbevidste. Imidlertid går det ikke helt, som de havde regnet med, da lederen af centeret, den karismatiske Masha, har en voldsom baggrund og ikke helt spiller efter reglerne. Hun bruger, tør man nok sige, ret utraditionelle metoder for at få folk til at åbne sig.

Rammen er god til at åbne for en lang række almenmenneskelige problemer og skæbner, og man kan sagtens leve sig ind i personerne. Men et eller andet sted undervejs tabte jeg begejstringen. Måske er det bare mig, der har det sådan. Mange anmeldere roser romanen for dens stramt styrede spænding, jeg synes, den skulle have være kortet ned med en tredjedel.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Hans Larsen
Faustnummer
46633857
ISBN
9788740052350
Antal sider
477

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser