Bog

Tori

Af (
2004
)

Anmeldelse

Tori af Anne Karin Elstad

17 jan.05
Skribent

Hvordan påvirkes man, når man i tidlig alder indpodes forpligtigelse og ansvar over for familiearven - er det muligt at frigøre sig?

Romanen om Tori er bygget op i tre dele. Først møder vi Tori fra barn til ung. Tori er enearving til gården Lande, og det præger Tori fra barndommen. Her tager vi del i hendes skolegang, veninder og de efterhånden mange oprør mod moderen.

Dernæst møder vi Halldor, som er uægte barn, men opdraget i kærlighed hos bedsteforældrene. Moderen kommer sommetider på besøg, men han kan ikke få sig selv til at kalde hende mor. Faderen siges at være død. Vi følger Halldors ydre og indre søgen for at skabe sig en retmæssig plads i livet.

I sidste del forelsker Tori og Halldor sig i hinanden. Tori bliver gravid, og det bliver til et opgør med tidens normer. Halldor er efter forældrenes mening et upassende parti for Tori.

Denne roman handler om slægtsstolthed, traditioner, kærlighed og om at leve på en løgn. Vi følger Tori og Halldors liv med børn og børnebørn og ser, hvordan forskellig familiearv brydes med hinanden i ægteskabet og mellem generationerne. Og hvordan de forpligtigelser, de selv kæmpede for at frigøre sig fra, ubevidst indpodes i næste generation.

Det er en bred roman om kærlighed til hinanden og til slægtens rødder og om, hvor meget det miljø og den kærlighed, man er vokset op i, former én for resten af livet.

Oversat af Jan Hansen. Hovedland, 2004. 359 sider. Kr. 298,-

Læs anbefalingen af Julie - en lydig pige

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Faustnummer
25364449
ISBN
9788777396977
Antal sider
359

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser