Bog

Tiggeren

Af (
2016
)

Anmeldelse

Tiggeren af Sofie Sarenbrant

19 dec.16

Samfundskritik og spænding  i femte bind om Emma Skjöld, der tager udgangspunkt i en række mord på tiggere og politifolk i Stockholm. 

Stockholm er hjemsted for mange tiggere. Ikke alle er lige begejstrede for udviklingen og nogen forsøger at komme tiggerne til livs. De politifolk som involveres i at beskytte de stakkels mennesker bliver også udsat for mærkelige hændelser. Emma Sköld er netop et af disse ofre, som har forsøgt at bekæmpe de overgreb, som begås mod tiggerne. Hendes far, Evert, som er pensioneret politikommissær, kører sin egen efterforskning sideløbende med politiets. Han finder hints, som peger i en bestemt retning og forsøger at samle beviser nok, inden han lufter sin mistanke.

Sarenbrant behandler et af de store emner i Europa i ’Tiggeren’, nemlig indvandringen til Europa og antipatien mod flygtningene og indvandrere. Sarenbrant ser med kritiske øjne på det som er sket og giver sit bidrag til at beskrive den sociale virkelighed og sætte det politisk korrekte Sverige i perspektiv. Romanen er den femte i Serien om Emma Sköld. Den er rigtig godt skrevet, plottet fungerer godt, og alle tråde samles til slut. Den er både spændende og nervepirrende, samtidig giver den et godt billede af den aktuelle situation.

Romanen er let at læse. Den er skrevet som en dagbog, hvilket driver læsningen fremad med et godt drive. Man må lige læse om den næste dag, inden man kan lægge bogen fra sig. Romanen er både spændende og dramatisk og kan varmt anbefales.

Bogdetaljer

Forlag
People's press
Oversætter
Kamilla Jørgensen
Faustnummer
52543282
ISBN
9788771596717
Antal sider
373

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer