Bog

Bag din ryg

Af (
2018
)

Anmeldelse

Bag din ryg af Sofie Sarenbrant

09 mar.18
AfAnne Grete Jacobsen
Skribent

Et kammerspil med tre personer i en de hotte frisørsaloner i Stockholm. Velfortalt og med en meget original komposition.

Stefano er ejeren af den fine frisørsalon Salon de Luca. Han har i mange år arbejdet sammen med Jenny, og deres samarbejde har fungeret fint. Jenny har en drøm om at danne par med Stefano, men da den nye medarbejder Angelina ankommer, har Stefano kun øje for hende, og Jenny lider alle jalousiens kvaler. Stemningen i salonen er ikke god, og forholdet mellem Jenny og Angelina er højspændt. En af salonens kunder, Thomas, bliver fundet myrdet, og ikke længe efter sker der endnu et mord med relationer til salonen, og alle tre ansatte nærer mistanke til hinanden. Et farligt psykologisk spil begynder.

Stefano, Jenny og Angelina fortæller på skift i meget korte afsnit, og efterhånden finder vi ud af, at de alle har hemmeligheder. Hvorfor er Stefano egentlig godt tilfreds med, at Thomas er blevet dræbt, hvor langt vil Jenny gå, for at Stefano igen får øje på hende, og hvorfor er Jenny sygelig interesseret i at finde ud af, hvem Angelina i virkeligheden er. Hvad er det Angelina forsøger at skjule? Hvor langt vil hun gå for at bevare sine hemmeligheder. Hvad er det med Jennys frisørsaks, hvem har taget den, og hvorfor dukker den pludselig op et helt uventet sted?

Det er sjældent, en kriminalroman udspiller sig i en frisørsalon, men det fungerer godt. Miljøet er godt beskrevet, der er meget snak med nogle af kunderne om meget private emner, og der bliver lyttet og tænkt. På overfladen skal alt være godt og let og alt for kunderne samtidig med, at der foregår en kamp om kunderne og om at være den mest populære.

Krimihistorien fungerer, fortællemåden gør, at der bliver lagt mange ledetråde ud, og den meget overraskende slutning kalder på en fortsættelse. Sofie Sarenbrant har da også fortalt, at ´Bag din ryg’ er første del af en trilogi.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Oversætter
Kamilla Jørgensen
Faustnummer
53837700
ISBN
9788772000107
Antal sider
374

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser