Bog

Teatergal

Af (
2009
)

Anmeldelse

Teatergal

03 dec.16
src="https://www.li

Teatergale bajadser er blevet et sjældent folkefærd, fordi vor skærmfikserede mediekultur fremmedgør os fra det levende teaters opildnende sanselighed.

Forfatteren og skuespilleren Niels Vandrefalk kæmper for at bevare ur-teatrets liv med gøgl og skuespil for hele folket. Den ægte modvægt til det institutionaliserede borgerlige parnas!

I teaterromanen Teatergal kommer Alba og Falco i mesterlære hos den gamle teatermand Andros. De lærer faget, medens de føres gennem teaterhistorien fra forfædrekulten til nutiden. De græske tragedier, arketypiske masker og Grotowski-improvisationer er blot tre eksempler fra det pensum om skuespilkunst, gøgl og rollespil, som gennemleves af romanfigurerne - og læseren.

Vandrefalken har sin helt egen stil - også når det gælder komposition, sprog og livserfaring! Måske kan hans egenart sammenlignes med Salman Rushdie's.
Begge de herrer fortæller lidenskabelige
dramaer, der foregår i flere tider under forskellige himmelstrøg, spækket med stor faktuel viden og krydret med skarp politisk satire. Fabulerende udad tangenter, der krøller. Falco og Alba har desuden selvbiografiske træk; og deres kærlighedsliv er ikke for sarte sjæle...
Adi Holzer rammer tonen rent med omslagsmaleriet!

Romanen er en brændstof-gave til bajadserne og de teaterglade.
Fra den provokerende ronkedor i dansk teaterliv.
Niels Vandrefalk har også skrevet
Bajads i Ilden, som fortsætter Teatergals historie.

Bogens forside

 Anmeldelse af Bajads i Ilden

 

Bogdetaljer

Secondary title
en forestilling om teatrets magi
Forlag
EC Edition
Faustnummer
27857892
ISBN
9788791392191
Antal sider
303

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer