Bog

Bajads i ilden

Af (
2016
)

Anmeldelse

Bajads i Ilden

07 nov.16
src="https://www.li

Bajads i Ilden er Niels Vandrefalks anden teaterroman. Efterfølgeren til Teatergal. Om teatrets krop og sjæl.

I Teatergal mødte vi de unge Falco og Alba, der kom i mesterlære hos teatermanden Andros. Han førte dem gennem den shamanistiske stenalderkult, de dionysiske grækere, Commedia dell'arten, Holberg og det moderne teater til den danske teaterpolitiske scene, hvorfra Falco forsvandt.

Bajads i Ilden beretter om Alba, der har forvaltet sine evner som storyteller over hele verden. Den danske ordkunst i Holberg, i H.C. Andersen, i Blixen og i hende selv har hun formidlet så formidabelt, at hun tildeles Nobelprisen i 2008. Efter ceremonien rammes hun af en krise. Hele forløbet noterer hun i sin dagbog.

I 2011 befinder Alba sig på en husbåd i Bergen. Efter års fravær dukker Falco uventet op, og fortællingen udspændes mellem deres lidenskabelige genforening i Holbergs fødeby og Albas 2008-dagbogsoptegnelser. De to modne skuespilleres store kærlighed til sig selv, hinanden og teatret dramatiseres i et blomstrende og finurligt sprog, som holder den begavede læser til ilden. Bajadsens natur kryber derved helt ind under huden.
Eminent opildnet af Adi Holzers uforlignelige billedunivers!

Begge romaner udpensler lidenskabeligt Teatrets To Masker. Yin/Yang: det seriøse og det latterlige, det inderlige og det platte, godt og ondt. Menneskelivet! I farverige ord OG i musikalske billeder!

Værkerne er en gave til dem, der tør lade sig more - og forarge. Til såvel spillere som tilskuere udi livets store teater.

Med Bajads i Ilden fortsætter Niels Vandrefalk sit virke som Provocateur i dansk teaterliv.

Bogens forside

Anmeldelse af Teatergal

Bogdetaljer

Forlag
EC Edition
Faustnummer
52764033
Graphic
Adi Holzer
ISBN
9788793046597
Antal sider
204

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer