Bog

Syng for mig, Sinatra

Af (
2003
)

Anmeldelse

Syng for mig, Sinatra af Tony Parsons

26 jan.04

Alfie er lærer. Han har undervist på Princess Dianas Grundskole for Drenge, men blev træt af de voldelige og dovne elever. For at prøve noget helt andet tager han til Hong Kong, få år før det bliver overtaget af Kina.

I Hong Kong møder han advokaten Rose, som han forelsker sig dybt og inderligt i. De gifter sig, men en ulykke skiller dem ad, og Alfie tager tilbage til London. Her flytter han ind hos sine forældre og begynder at undervise i engelsk på en sprogskole for udlændinge.

For Alfie får hvert menneske kun én chance for at opleve kærligheden, så da faderen flytter fra moderen for at starte et nyt liv med deres 25-årige au pair pige, kan Alfie ikke acceptere det. Han mener, at faderen har brugt sin chance og bør blive ved moderen. Men har man ikke lov til at tro på en ny chance?

Tony Parsons nye roman er en letlæselig fortælling om en mand, som tror på den helt store kærlighed, men som alligevel kaster sig ud i talløse affærer med sine unge studerende for dog at føle noget, efter at hans egen chance er forpasset.

Jeg har tidligere læst "Mand og dreng" af Tony Parsons, som jeg synes var ganske morsom. I "Syng for mig Sinatra", prøver Parsons at fortælle en lidt dybere historie, og det lykkes ganske godt. Beskrivelsen af Alfies sorg over bedstemoderens død, hans overvejelser over kærligheden og hans manglende evne til at tro på noget efter Rose er fint skildret.

Hvis man kan lide at læse Nick Hornby, går man ikke galt i byen ved at prøve Tony Parsons. Så hiv et par timer ud til lidt sofalæsning og prøv at synge lidt med Sinatra.

Bogdetaljer

Forlag
Rosenkilde
Faustnummer
24936635
ISBN
9788791303128
Antal sider
358

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer