Bog

Svinene

Af (
2016
)

Anmeldelse

Svinene af Carl-Johan Vallgren

21 jun.16

Danny Katz er tilbage i en nervepirrende krimi om menneskehandel og hårde stoffer. Vallgren hører til i toppen af skandinaviske krimier.

Jorma Hedlund har egentlig besluttet sig for at droppe kriminalitet, men en gammel ven får ham med på et sidste kup. Alt burde være lige til; alt er planlagt, og de har en insider i værditransportfirmaet. Men noget går galt. Politiet er på pletten, og Jormas ven bliver brutalt henrettet. Hvorfor gik det galt? Og hvem står bag henrettelsen?

Danny Katz kæmper stadig med en stigende hunger efter heroin. Han har været clean i ti år, men nu får hungeren ham til at opsøge vennen Ramón, der er pusher. Besøget resulterer i, at Katz går derfra med flere små poser heroin. Heldigvis holder han sig stoffri i første omgang. Senere på dagen opsøger han lejligheden igen og finder Ramón død. Men noget er forkert. Det ligner en overdosis – men er det sandheden? Kun Ramóns kæreste har svaret. Men hun er sporløst forsvundet. Kan Katz finde hende? Kan han holde sig clean? Og kan han finde romadrengen Alexandrus forsvundne søster?

Eva Westin kæmper stadig med at være en god mor. Samtidig kæmper hun for at opklare en sag med rødder i Bosnien. Det er ikke let for den succesrige anklager i bagmandspolitiet at få familieliv og arbejde til at gå op i en højere enhed. Og lettere bliver det ikke, da hun falder for sin chef. Men har han rent mel i posen?

De tre barndomsvenner har alle deres at kæmpe med. Men langsomt viser det sig, at de tre sager hænger sammen. Dette krydspunkt mellem de tre forskellige personers problemer er hele omdrejningspunktet i bogen. Skiftet mellem hovedpersonerne giver en fremdrift, der gør, at man sidder tilbage i åndeløs spænding – især de sidste kapitler er så nervepirrende, at man slet ikke kan løsrive sig.

Selvom ’Svinene’ er anden del af en serie, kan den sagtens læses uafhængigt af ’Skyggedrengen’. Personerne beskrives levende, man føler ligefrem Katz’ hunger efter stoffer, Jormas angst og Evas afhængighed af sex. Bogen er så velskrevet, at den klart hører til i toppen af skandinaviske krimier. Ud over at den er sprogligt god, er plottet gennemtænkt. Enderne samles til sidst; og det er virkelig til sidst!

Ønsker man at læse lignende krimier, kan ’Zack’ og ’Leon’ af Mons Kallentoft eller Jesper Steins serie med Axel Steen varmt anbefales. Fælles for disse krimier er, at de har en hovedperson med stærk trang til narko, en stærk retfærdighedssans og et dybtfølt ønske om at hjælpe nogen i nød.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Anders Johansen
Faustnummer
52409624
ISBN
9788771465150
Antal sider
343

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer