Bog

Supersaurus - raptorer i paradis

Af (
2017
)

Anmeldelse

Supersaurus - raptorer i paradis af Jay Jay Burridge

20 okt.19

Hvordan ville verden se ud, hvis dinosaurerne aldrig var uddøde? Forestil dig en blanding af Tintin, Indiana Jones og Jurrassic Park, samlet i én bog.

Handlingen foregår mellem Første og Anden Verdenskrig og er en blanding af virkelige historiske begivenheder, videnskabelige opdagelser samt rigtige historiske personer, alt sammen sat ind i en eventyrlig historie, hvor dinosaurerne også tramper rundt.

Vi er i året 1932, hovedpersonen Bea er sammen med sin bedstemor Bunty og gudfar Theodore på tur til Aru-øerne ved Indonesien. Formålet med den eksotiske rejse ved Bea ikke rigtig noget om, men måske har det noget at gøre med Beas forældres forsvinden fra selvsamme sted for elleve år siden. Der er i hvert fald flere spor efter forældrene, som de kan følge, men der lurer også store farer på øen, og det er ikke kun på grund af de vilde raptorer.

Bea stiller en masse spørgsmål, som ikke bliver besvaret. Ude i junglen finder Bea sin bror Carter, og han kan hjælpe hende med at få svar på nogle af hendes mange spørgsmål. Men de skal passe på: "Vandet under pterosauren blev mørkt, og en kæmpemæssig mosasaur dukkede op til overfladen. Den havde munden på vid gab, og der var frit udsyn til dens imponerende rækker af store tænder. Den slugte pterosauren hel. Bea og Carter så på hinanden og sank begge voldsomt." Der er farer alle vegne, og borgmesteren på øen er alt andet end venligt stemt overfor deres besøg.

De interaktive illustrationer i bogen kan benyttes vha. en gratis app, der også kan hjælpe med at finde endnu flere spor. Bogen er fyldt med fantastisk flotte illustrationer. Nogle gange er det bare en lille tegning, mens det andre gange er store illustrationer, der fylder én eller flere sider og simpelthen er så flotte og detaljerede.

'Supersaurus - raptorer i paradis' er en velskrevet og næsten filmisk læseoplevelse med korte, action-pakkede kapitler. Karaktererne er troværdige, og jeg elsker de skattejagtsagtige elementer.

Til børnebogmessen i Bologna i 2016 var Supersaurus-serien den mest eftertragtede titel, og rettighederne endte i en budrunde, hvor flere danske forlag bød på retten til at udgive bøgerne på det danske marked, hvor forlaget Carlsen vandt.

En virkeligt god start på en actionmættet serie om dinosaurer, som de fleste børn er meget fascinerede af. 

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Dorte Andersson
Faustnummer
53504043
ISBN
9788711564431
Antal sider
371

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer