Bog

Skyggen

Af (
2012
)

Anmeldelse

Skyggen af Cody Mcfadyen

13 sep.12

FBI-agent Smoky Barrett kæmper hårdt for at komme sig over et grimt overfald i forbindelse med hendes sidste sag. Et overfald, der gav hende mange skrammer – både fysisk og psykisk. Ikke mindst fordi hende mand og datter blev dræbt den skæbnesvangre nat.

 

Smoky må dog tilbage i tjenesten, da hendes kolleger modtager et brev stilet til Smoky samme dag, som hendes barndomsveninde findes brutalt myrdet. Mordet bliver ikke mindre rædselsvækkende af, at de finder venindens 10-årige datter bundet ansigt til ansigt med sin døde mor.

 

Hermed sættes jagten ind på at fange den mand, der underskriver sine breve med ”Fra helvede, Jack Junior”. En mand, der gang på gang er et skridt foran agenterne – og det til trods for, at han gang på gang sender enten et brev med opfordringer og hints, eller efterlader en dvd med optagelser af et drab. Ud over disse hints, er det eneste spor, at Jack Junior – i stil med Jack the Ripper – ”går efter” prostituerede. Dog ikke gadeprostituerede, men dem, der sælger sig selv over internettet.

 

Smokys kamp med sine indre dæmoner og hendes kvaler ved at tage den 10-årige Bonnie til sig, er eminent beskrevet. Man kan virkelig føle, hvor dårligt hun har det, og hvor hårdt hun kæmper for at komme ovenpå.

Alle personerne er beskrevet, så man fornemmer deres personligheder og den hævnlyst, det vækker i dem, da Jack Junior begynder at gå efter dem personligt.

 

Dog kræver bogen her en advarsel. Den er bestemt ikke for sarte sjæle; og slet ikke i de afsnit, hvor der er meget uddybende beskrivelser af de myrdedes pinsler og skader. Men kan man klare noget blod, så er dette bestemt en af årets bedste bøger! Jeg kan næsten ikke vente, til der kommer endnu en bog om den hårdt-prøvende Smoky Barrett.

 

Dette er den fjerde bog med Jack the Ripper-tema, jeg læser i år – og den er absolut en af de bedste! Den eneste anden, der når samme niveau er ”Rødt lys stop” af S.J. Bolton.

Bogdetaljer

Forlag
Turbulenz
Oversætter
Liv Camilla Skjødt
Faustnummer
29327572
ISBN
9788792550705
Antal sider
396

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer