Bog

Seks

Af (
2009
)

Anmeldelse

Seks af Mette Thomsen

06 apr.09

Mette Thomsen er tilbage med en vellykket stafetroman. Dronningen er bare seks led væk, vidste du det?!

”Forfatterens projekt har været at skrive en roman om seks mennesker - eller er det seks noveller med hver sin hovedperson - ud fra den gamle idé/den gamle tanke om at alle mennesker på jordkloden kan forbindes med hinanden via seks mennesker….”

Sådan begynder Mette Thomsens nye roman: Med en anmelder der skal anmelde en roman, der handler om seks personer, hvis liv på en eller anden måde er forbundet.

Samtidig er det faktisk det, Mette Thomsens nye roman handler om: Tanken om at alle mennesker i 6. led kan være forbundet med et hvilket som helst menneske i verden - Dronning Margrethe f.eks. eller Osama Bin Laden.

’Seks’ består af seks kapitler og fortæller om seks forskellige mennesker og deres liv: En forfatter og anmelder, lettere desillusioneret og med skriveproblemer og rygetrang; en romanperson på en håbløs forretningsrejse i Budapest; en ung stewardesse med et lidt kaotisk kærlighedsliv; en ensom ungkarl med en besynderlig hemmelighed i en pose i fryseren; en kvindelig kriminalbetjent i gang med at opklare et mord på en stewardesse og i sin fritid ved at læse en roman om seks personer. Og endelig en gammel dronning, der lidt forvirret og alene tusser rundt og ryger en masse cigaretter på et tomt og koldt slot.

Det er tretten år siden, Mette Thomsen sidst udgav en roman for voksne, og jeg har mange gange tænkt på, hvornår hun mon skrev noget igen. Men her er hun altså tilbage med en veloplagt og velskrevet stafetroman. Portrætterne af de seks hovedpersoner er gode, særligt vild er jeg med det om den gamle dronning.

I modsætning til den uoplagte anmelder i romanen synes jeg klart, at plottet holder. Det er da en interessant tanke, at der kun er seks led til dronningen. Og så synes jeg, det er sjovt, når forfatteren finurligt lader en anmelder anmelde den bog, hun selv skriver. Eller lader en af hovedpersonerne læse og kommentere bogen. For slet ikke at tale om, når hun lader en romanperson opfinde en anden romanperson, og denne romanperson så tager til middag sammen med en tredje romanperson.

Velkommen tilbage Mette Thomsen!  Vi har savnet dig!

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
27663885
Graphic
Poul Lange
ISBN
9788763810524
Antal sider
317

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer