Bog

Rosie Hopkins' søde drømme

Af (
2017
)

Anmeldelse

Rosie Hopkins søde drømme af Jenny Colgan

01 dec.17

Med et smil på læben vil du glide let igennem denne søde bog og ønske, du kunne blive der.

Rosies grandtante Lilian har en slikbutik i den lille by Lipton. Lilian har stået der det meste af sit liv, og nu vil hun lukke den. Men det er ikke så nemt, og derfor har hun bedt om hjælp fra Rosie, der rejser fra sit travle storby liv i London til den noget mere stillestående landsby. Rosie synes, livet skal være fyldt med spænding, lys og frihed. Men i Lipton er der bare skummelt og mørkt. Hun føler sig langt borte fra det liv hun kender, og mobildækningen er elendig. Men skal hun være helt ærlig, så rejser hun ikke fra et drømmeliv. Kæresten spiller playstation, og når hun kommer hjem fra en tolv timers vagt på sygehuset, står tallerknerne fra morgenmaden stadig på bordet. Så lidt småfrustreret over at livet ikke blev som forventet, tager hun pligtskyldigt afsted til tante Lilians slikbutik.

Hverken Rosie eller tante Lillian ser frem til projektet, og alt går bestemt ikke efter planen. Rosie kan slet ikke finde ud af alle de uskrevne regler, der er i det lille samfund, og hun føler sig ganske forkert. Men gennem de mange møder med byens skønne personer, som blandt andet en hidsig tandlæge, en gammelklog dreng og en godsejerfrue med irriterende søn, forandres hendes holdning til livet i byen. Rosie finder langsomt ud af, at hun trives her, så i stedet for at sælge slikbutikken og sende tante Lillian på plejehjem, køber hun ind, gør rent og åbner slikbutikken på ny. Men hvad med kæresten, og storbyen?

Jenne Colgan har fundet sin egen niche. Hendes bøger har en rød tråd om at finde tilbage til sine rødder og mærke efter, hvilket liv, det egentlig er, man ønsker sig. Nogen gange skal man rejse lidt væk for at finde ud af det som Rosie. Læs også bogen ’Det lille bageri på strandpromenaden’. Der er selvfølgelig også i denne bog superlækre opskrifter på alskens sager og søde drømme. Jeg var rigtig godt underholdt, mens jeg ventede på at Rosie indså, at et godt liv ikke er noget kommer af sig selv, men er noget man skal arbejde på at få.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Ulla Oxvig
Faustnummer
53106579
ISBN
9788763846691
Antal sider
461

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer