Bog

Ringside

Af (
2001
)

Anmeldelse

Ringside af Jacob Weinreich

29 apr.05

Rasmus er kæreste med Ninna, men forelsket i Rikke, som er kæreste med Jonas, der er Rasmus’ bedste ven, og som i øvrigt har haft et one night stand med Ninna! Dansk Dick Lit i bedste Nick Hornby-stil.

Den arbejdsløse forfatterspire Rasmus bor i en lille lejlighed i Århus, hvor han kæmper med et par eksistentialistiske kriser: Det går skidt med AGF efter salget af Martin Jørgensen, Thomas Thorninger og Howard Flo, hans roman er endnu engang blevet afvist af forlaget, og ”Crazy Monsters” – Nirvana wannabee-bandet, som Rasmus spiller bas i - er også en dødssejler.

Rasmus’ kæreste Ninna skrider fra ham, fordi hun ikke føler, han giver hende nok opmærksomhed. Eftersom Rasmus i virkeligheden er forelsket i Rikke, tager han bruddet med Ninna ret godt; han chikanerer hende KUN en gang imellem med lidt telefonterror! Én af Rasmus’ dårlige vaner, som også rammer en mavesur forlagsredaktør.

Opturen i Rasmus’ liv er, at forholdet mellem Jonas og Rikke tilsyneladende går af helvede til. Hér ser Rasmus chancen for, med sin fantastiske dobbeltpsykologiske snilde, at knockoute sin bedste ven Jonas, så han selv kan score Rikke ....

Ringside er en veloplagt, morsom og charmerende lille nedtursroman, hvor temaerne er fodbold, rockmusik, kærlighed og karriere. Jeg er selv stor fan af Nick Hornby og elsker hans bøger Fodboldfeber og High Fidelity. Det er tydeligt, at Jacob Weinreichs selvironiske stil og tone - de mange indre monologer og referencerne til film, musik og specifikke situationer fra fodboldkampe - er inspireret af netop de bøger.

Bogen kan stærkt anbefales, især til unge mandlige læsere. Jeg fristes til at sammenligne min læseoplevelse med den følelse, Brøndby-fans sikkert havde, da Mogens Krogh headede Danmarksmesterskabet ud af hænderne på AGF i kampens overtid i 1996!

Jakob Weinreich har desuden skrevet romanerne Anfield Road og Mellemlandinger. Ringside var hans debut.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Faustnummer
23426781
ISBN
9788774459392
Antal sider
137

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer