Bog

Ravnenes hvisken - Bog 2, Guders runer

Af (
2016
)

Anmeldelse

Ravnenes hvisken 2 af Malene Sølvsten

17 jun.17

Andet bind af den flotte og meget fascinerende danske fantasy lever til fulde op til forventningerne, og det spændende univers er tilmed blevet yderligere udbygget.

Malene Sølvsten debuterede i 2016 med første bind af sin planlagte trilogi, og den spændende blanding af krimi, nordisk mytologi og magi blev helt ekstraordinært godt modtaget af både læsere og anmeldere. De nordiske guder er in, og på forskellige planer har forskellige forfattere som Rick Riordan (’Magnus Chase-bøgerne’), Siri Petersen (’Odinsbarn’) og sågar Neal Gaiman (’Amerikanske guder’) kastet sig over dette emne. I dette fornemme selskab hævder Sølvsten sig på særdeles elegant vis.

Forfatteren har formået ikke alene at skabe sit helt eget unikke univers med dansk (nordjysk) baggrund, men også at få lagt nye dimensioner til historien om ragnarok og den nordiske mytologi. To’eren i en serie er altid en svær kunst, men også den forhindring har Sølvsten klaret mesterligt. Det er fantastisk læsning med en forunderlig verden som scene, og meget, meget underholdende.

Hovedpersonen Anne overlevede som bekendt diverse forsøg på at slå hende ihjel i bind 1. Den utilpassede og kyniske pige med de synske evner fik undervejs nogle gode venner i Luna og Mathias og blev klar over, at der blandt os i vores verden (Midgård) optræder diverse guder og halvguder. Samtidig erfarede hun også, at hun i en parallelverden Hrafnheim har en tvillingesøster, Seren, som sammen med tvillingernes mor, Thora er indblandet i en oprørskamp mod den onde dronning Ragnara. Ragnara har skumle planer om at blive guddommelig, og hun har til formålet taget Seren til fange.
 

Ragnarok truer, og Anne må tage til Hrafnheim og forsøge at befri sin søster og forhindre den kommende katastrofe, som vil ramme begge verdener. I Hrafnheim får Anne uventet hjælp af soldaten Rorik, og de to begiver sig på en lang rejse i det middelalderlige rige for at komme til hovedstaden Sent. Undervejs møder de mange mærkelige folkeslag og væsner, og Anne får brug for alle sine tillærte kampegenskaber for overhovedet at overleve. Både halvguden Od og selveste Odin (Svidur) er dog på hende side, og i første omgang lykkes det både at forpurre Ragnaras forehavende, at få søsteren befriet og at vende hjem til vores verden, men Ragnara er langtfra slået, og nye farer truer.

Ovenstående referat yder langtfra den komplicerede og indviklede handling retfærdighed, men i virkeligheden er dette handlingsskel et meget godt billede på det detaljerige og komplicerede plot, som Sølvsten har fremtryllet. Ved at lade det meste af historien i dette bind foregå i Hrafnheim bevæger forfatteren sig fra blandingen af krimi og overnaturlige elementer over til en mere regelret fantasy, og det ikke alene klæder historien om Anne, men er også samtidig med til yderligere at uddybe det magiske univers med nordiske guder vandrende lyslevende rundt iblandt mennesker.

Hovedpersonerne er særdeles interessante, og bogen er dertil velskrevet og utrolig gennemarbejdet, og man kan kun med længsel glæde sig til tredje bind udkommer.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
ISBN
9788711659069

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer