Bog

Pagten

Af (
2017
)

Anmeldelse

Pagten af Michael Katz Krefeld

06 nov.17

Femte bind i serien om den tidligere politimand Ravn leverer endnu et nagelfast bevis på forfatterens talent for krimier med fuld fart på handling og spænding.

Michael Katz Krefeld startede som filmmanuskriptforfatter, og indtil nu har han otte krimier bag sig, som alle er blevet enorme successer. Især har serien om Ravn vundet krimilæsernes hjerter, og det er der i virkeligheden mange grunde til. Spænding og plot er helt i top, og handlingen buldrer bare derudad for fulde gardiner, men samtidig har bøgerne også med den stædige og sympatiske privatdetektiv med den traumatiske fortid en såre menneskelig helt, som man nyder at følge. Bedre underholdning skal man lede længe efter. Intet under at serien er solgt til udgivelse i over 20 lande.

Den tidligere kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, kaldet Ravn, der bor på Christianshavn i en ombygget husbåd sammen med sin hund Møffe, klarer sig efterhånden godt som privatdetektiv.
Han har om end ikke glemt så efterhånden lært at leve med det uopklarede mord på kæresten Eva fem år tilbage, men pludselig dukker der nye spor op i den gamle sag.
Ravns undersøgelser fører ham mod en aldrende lejemorder og nogle korrupte betjente, som alle styres af nogen helt oppe i samfundets top. For at skaffe beviser må Ravn alliere sig med den farlige gangsterboss Kaminsky, som netop er undsluppet fra en lang fængselsdom.
Hvad Ravn ikke ved er, at Kaminsky opererer efter sin helt egen dagsorden, som bl.a. involverer en masse forsvundne penge fra et røveri, men også at Kaminskis viden om mordet på Eva bringer dem lidt for tæt på en magtfuld modstander. Og snart er også Ravn udsat til at blive den mystiske lejemorders næste offer.

Krefeld leverer igen et på alle måder suverænt og meget overbevisende stykke arbejde med fuld fart på spænding og plot. De korte kapitler, som ofte slutter på et spændende sted, skifter mellem de forskellige personer, og det giver romanen både dybde og troværdighed.
Udover fart og spænding byder bogen også på et herligt gensyn med gammelkendte bipersoner: Bartenderen og eksbokseren Johnson, Journalisten Eduardo og antikvitetshandleren Victoria, hendes nye assistens Belinda, som faktisk skal giftes med Eduardo, og så er der den koldblodige og kultiverede lejemorder, som også er skildret ganske sympatisk.

Serien om Ravn er planlagt til at være på hele ti bind, så der er meget mere at glæde sig til.

 

 

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
5 354 964 0
ISBN
9788711897492
Antal sider
416

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer