Bog

Ondskab

Af (
2010
)

Anmeldelse

Ondskab af Varg Gyllander

10 jun.10
AfBettina Schnegelsberg-Laursen
Skribent

Nazister, børnemishandling og lunken hvidvin indgår i den cocktail Varg Gyllander har mikset sammen i ’Ondskab’. Det er ikke så ringe endda! Faktisk ret godt.

Ulf Holtz er ledende kriminalteknikker ved politiet og i øvrigt noget så usædvanligt som inkarneret te-drikker (allerede her scorer forfatteren ekstra point!). Ulf Holtz arbejder sammen med Pia Levin, som drikker for meget lunken hvidvin fra boks og mest lever for sit arbejde.

De bliver involveret i en sag om en nazileder, som bliver skudt med en armbrøst midt under en tale, han holder til en stor demonstration. Mange kan have motiv til drabet, og sagen viser sig hurtigt at være kringlet og have tråde 20 år tilbage i tiden.

Varg Gyllander er velskrivende og godt inde i sit stof. Han er ansat som pressemedarbejder ved det svenske rigspoliti. Der er en god balance mellem beskrivelserne af opklaringsarbejdet og privatlivet. Trådene fra opklaringsarbejdet samles fint til slut, hvorimod nogle tråde i teknikkernes privatliv peger fremad.

’Ondskab’ er den anden roman om makkerparret Holtz/Levin. Det er en rigtig glimrende krimi med solide rødder i den skandinaviske krimitradition. Varg Gyllander har planer om at skrive 10 bind i serien, hvilket tilsyneladende er et must i Sverige, hvis man vil være noget ved musikken. Dillen startede med Sjöwall og Wahlöö tilbage i 1970’erne. Arne Dahl fortsatte med sin serie om A-gruppen.

Hvert nyt bind fra Gyllander skal være hjerteligt velkomment – og det behøver ikke vare for længe!

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med: Ulf Holtz og Pia Levin ; 2
Forlag
Politiken
Oversætter
Lise Schmidt Mahler
Faustnummer
28249799
Graphic
Henrik Koitz
ISBN
9788756795586
Antal sider
305

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser