Bog

Niels Bohr : et portræt

Af (
2018
)

Anmeldelse

Niels Bohr : et portræt af Anne-Sofie Storm Wesche

10 apr.19

Overskuelig og interessant biografi om dansk forsknings superstjerne.

Niels Bohr er den dag i dag blandt de mest berømte fysikere. Han var er stort menneske, der evnede at rumme alle og visse medmenneskelighed. Bogen indledes med en sammenfattende karakteristik af Niels Bohr. Derefter oprulles forhistorien. Biografien lægger vægt på at vise, hvordan Niels Bohr tænkte, men også på at give læseren et indtryk af ham som menneske.

Niels Bohr levede fra 1885-1962. Han fik en afgørende betydning for forståelsen af atomer. Og han var inspiration for nogle af verdens mest anerkendte fysikere og sås både med eks. Albert Einsten og Ernest Rutherford. I 1922 modtog han som den yngste nogensinde Nobelprisen i fysik.

Niels Bohr var en stor videnskabsmand, men var også et stort og modigt menneske, der hjalp tyske kolleger væk fra Nazityskland, inden han selv måtte flygte, først til Sverige og senere videre til England under besættelsen. Vi får mange hyggelige tilbageblik på ham som person og særligt på hans lykkelige ægteskab. Flere gange skrev han i breve til sin hustru Margrethe Bohr: "Du skal holde regnskab med mine tanker".

Bogen er et bevis på, at den korte form ikke betyder, at historien er overfladisk, men tværtimod kan skærpe opmærksomheden overfor de mest væsentlige ting. Den behandler både Niels Bohrs ihærdighed og evne til at finde sandheden ved ikke at give op. Han havde behov for at vende verden med sin kone og søgte råd hos hende, når han tvivlede. I sit sidste foredrag 'Lys og liv på ny', sagde han: "Livet vil altid være en kilde til undren. Men det, der skifter, er balancen mellem denne følelse af undren og modet til at stræbe efter at forstå".

 

Bogdetaljer

Forlag
Story house
Faustnummer
54686153
ISBN
9788711901076
Antal sider
101

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer