Bog

Mor : et brøl, en sang, et suk

Af (
2022
)

Anmeldelse

Mor : et brøl, en sang, et suk

18 maj.22
AfLine Hoffgaard
Skribent

En lille billedfortælling om det største – mor! En bog til hjertekulen med plads til at mærke efter.

Mor kan være et spejl, en hule, det højeste bjerg, en pause, et lidt for langt knus eller en hånd i natten. Rebeccas Bach-Lauritsens 30 korte udsagn om, hvad en mor kan betyde eller føles som, foldes ud i en række tilhørende illustrationer af Charlotte Pardi. En fin og nænsom anledningsbog  og en kærlig hilsen til en kommende mor, din egen mor, en der har mistet sin mor eller dig, der selv er mor.

Vi er alle børn af en mor, og moderskabet kan vække mange forskellige følelser. Moderskabet er en kompleks størrelse, og det er ikke altid perfekt eller som man håbede, men båndet mellem barn og mor vil altid være der. Bogen hylder kærligheden, men romantiserer ikke moderskabet.

Rebecca Bach-Lauritsen sætter selv disse rammende ord på udgivelsen: ”Ønsket om at være en god mor kan fylde så frygteligt. Jeg vil så gerne være en god mor og vil samtidig så gerne gøre op med den tanke, at det at være mor er noget, man skal meste, men så igen alle de traumer, der kan spores tilbage til netop forholdet til mor, gør det jo til et ansvar, der nærmest er umuligt at bære”.

Centralt i de sort-hvide illustrationer, tegnet med blyant, står det lille barn og relationen til mor, hvor mor symboliseres med et rødt hjerte. Rebecca Bach-Lauritsens udsagn om mor er korte og åbne for fortolkning, og Charlotte Pardis griber ordene og udfolder dem i et rigt nuanceret billedsprog fuld af hjerte, smerte og kraft.

Bogdetaljer

Forlag
Gutkind
Faustnummer
62363118
ISBN
9788743403210
Antal sider
0

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser