Bog

Mord i din hjemby

Af (
2015
)

Anmeldelse

Mord i din hjemby

09 jul.15

En række danske forfattere skriver kriminoveller fra deres egen hjemby. Konceptet er interessant, men ikke alle noveller holder standarden.

Denne samling af ti kriminoveller har forfatternes hjembyer som omdrejningspunkt. Da jeg er tilhænger af romanens fordybelse, var det en personlig udfordring at kaste mig over novellerne - men forventningerne var i top.

De ti noveller er alle med dødsfald og hjembyer som omdrejningspunkt, og derudover har forfatterne skulle komponere en novelle ud fra egne ideer og interesser. Det er der kommet ti meget forskellige noveller ud af.

1. ’Oblivion’ omhandler epilepsi-hospitalet i Dianalund. Under en forestilling dræber en skuespiller en tilskuer.

2. ’Whisky og cola’ omhandler to jyske familiers alkoholmisbrug. Den ene af to virksomhedsejere findes død, men er det nu også selvmord?

3. ’Sirenebrand’ foregår på Orøfærgen. To kvinder mødes under flugt fra øen, nogle af øens grumme hemmeligheder kommer frem, og de to kvinder indgår et samarbejde.

4. ’Når lejlighed byder sig’ foregår i København. På arbejdspladsen bliver to kvinder tilfangetaget af to mænd, den ene kvindes fortid banker på døren - men hvem er den onde?

5. ’Sölvi Blixt’ foregår i Roskilde. En foldboldspiller findes død, det ligner et rovmord. Men er der i virkeligheden en anden årsag til dødsfaldet?

6. ’De gule kabiner’ foregår i Helsingør. Det er den eneste novelle, der omhandler virkelige hændelser. Hvad er plamagerne på gulvet i de gule kabiner?

7. ’Dødens dans’ foregår i Nykøbing Falster. En danserinde fravælger sin partner, det vil han ikke finde sig i, så hjemvejen gennem en mørk skov, kan blive fatal.

8. ’Fryserummet’ foregår i Ullerslev. Tredje generation af byens købmand er hårdt presset af den nye discountbutik, og pludselig befinder købmanden sig på fjendens grund.

9. ’Kugleleg’ foregår i Århus i 1946. På musikkonservatoriet findes en dør med adgang forbudt - men det er muligvis for meget at bede en nysgerrig pige om at overholde?

10. ’Skovly’ foregår i Gl. Holte med børnehjemmet Skovly som baggrund. En teenagepige fra hjemmet forsvinder og findes død. Men hvordan skete det, og hvem kan have set det?

Fælles for alle novellerne er, at de er letlæselige og på grund af størrelsen lette at gå til og fra. At kalde dem alle krimier er – i min optik – lidt af en tilsnigelse. Kvalitetsmæssigt læste jeg noveller på alle trin af skalaen, men jeg vil gerne fremhæve; ’Dødens dans’, ’Fryserummet’ og ’Skovly’. De var velskrevne, levende og gav et rigtig godt billede af forfatternes interesseområder. Men samlingen er yderst velegnet til en tog- eller strandtur – og her er med garanti noget for de fleste læsere.

Fin og let sommerlæsning.

 

 

Bogdetaljer

Forlag
Byens Forlag
Faustnummer
51778588
ISBN
9788792999276
Antal sider
255

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer