Bog

Lasten

Af (
2010
)

Anmeldelse

Lasten af Hanne Bech Hansen

06 dec.10

Hanne Bech Hansens krimidebut er lovende, men der er plads til forbedringer.

”Hun havde glemt at forsøge at sætte sig i Jureks sted. Think like a criminal. Var det ikke det, FBI-chefen havde sagt igen og igen?”

Hanne Bech Hansen har været politidirektør ved Københavns politi indtil 2009. Hun har længe haft en drøm om at få mere tid til at skrive, og nu udkommer så ’Lasten’, første bind i en planlagt trilogi med vicekriminalkommissær Malika.

Vores hovedperson er Malika, just udnævnt til vicepolitikommissær ved Københavns politi. Hendes første sag drejer sig om to mord. En ung advokat, Jens Olsen,  bliver skudt og dagen efter bliver et vidne til drabet kvalt i sit eget hjem. Det andet mord kan forklares, kvinden havde set noget hun ikke skulle se, men hvorfor blev advokaten dræbt?

Malika og hendes lille nydannede gruppe er på bar bund. Københavns politi er optaget af bandekrigen, og derfor bliver der ikke stillet mange ressourcer til rådighed. Opklaringsarbejdet går trægt, det sidste Jens Olsen har foretaget sig, er at vise stor interesse for en lastbil på en rasteplads. Han er set gå rundt om den flere gange to dage i træk. Men lastbilen er væk. Langsomt kommer der gang i opklaringen, og det viser sig at her er tale om en international kriminalitet med salg af børn til bordeller, og at bagmændene er magtfulde mænd fra flere lande. Opklaringen involverer politiet i flere lande og Scotland Yard.

Hanne Bech Hansen benytter sig af tricket med at belyse sagen fra flere sider. Vi er med i Malikas overvejelser, men også med hos en polsk lejemorder, en engelsk forbyder, en afstumpet lastbilchauffør, de rige bagmænd og en af de kidnappede små piger.

Jeg synes plottet er ok, men det hele er næsten for pænt og nydeligt. Der er nogle, der efterspørger kriminalromaner, som ikke er for voldelig og blodige, og til dem vil ’Lasten’ være et oplagt valg.

I modsætning til så mange andre - især kvindelige -  kriminalforfattere, skriver Hanne Bech Hansen ikke så meget om Malikas private liv, bortset fra, at hun er af pakistansk herkomst og har en kæreste som er fraværende på grund af arbejde, og det kan egentlig være ret befriende, synes jeg

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
28540361
Graphic
Mark Airs
ISBN
9788711429419
Antal sider
282

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer