Bog

Midtjyske fortællinger

Af (
2008
)

Anmeldelse

Midtjyske fortællinger: en antologi redigeret af Lene Rikke Bresson

22 dec.08

Mangfoldige midtjyske fortællinger

Midtjyske fortællinger er blevet til i projektet "Fortæl Region". Et projekt der er opstået for at hjælpe til at skabe en fællesramme for en region, som fra den ene dag til den anden blev til gennem to streger på et kort. Denne ramme skabes af 19 forfattere, en for hver kommune i regionen, som fortæller korte historier ud fra den egn de på den ene eller anden måde er tilknyttet. Der er et rigtigt godt udbud af forfattere, og mange gode historier er samlet i denne antologi.

Det er ikke en fælles midtjysk identitet der kommer ud af de 19 fortællinger. Det bliver til en samling fragmenterede og personlige fortællinger fra blivende jyder, eksiljyder og tilflyttere. En fortælling om Midtjylland og fra de mennesker som fødes der og siden flytter væk, og dem som først senere finder deres hjem i det midtjyske. Der findes i bogen både ris og ros i historier om tomhed, nærvær, opgør og meget andet.

Projektleder Lene Rikke Bresson skriver ret godt i sin indledning hvad der er blevet fortællingernes indehold:
"Fortællingerne bugter sig mellem valgstavn og hjemstavn; mellem to streger; mellem had og kærlighed; mellem flugt og ståsted; mellem land og by; mellem det grimme og det skønne. For et rigtigt sted gemmer følelser, der prikker og pirrer."

Læs løs hvis du vil huske, finde eller fundere over dit Midtjylland.

Bogdetaljer

Forlag
Den selvejende institution Hald
Faustnummer
27511279
ISBN
9788798176671
Antal sider
239

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer