Bog

Mermaid project

Af (
2021
)

Anmeldelse

Mermaid project

21 feb.22
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Den velfungerende og meget smukke billedside løfter agenteventyret, der foregår i en dystopisk fremtidsverden.

Verden har gennemlevet en kæmpe menneskeskabt katastrofe og har nu enorme ressourceproblematikker, omvendt racediskriminering, og ufortrødent arbejdes der grådigt på genmanipulation. Den menneskelige race har endnu ikke har forstået alvoren!

I en nær fremtid er hvide mennesker blevet en undertrykt minoritet. I tiden før regerede USA og Europa verden, de rige lande var overvejende befolket af hvide, der betragtedes som verdens "dominatorer", og andre mennesker måtte flygte fra deres lande for at undslippe fattigdom. De rige lande brugte alt for mange af verdens ressourcer, derfor foregår transport nu enten på cykel eller til hest, og flyene flyver på metan.

I Paris i slutningen af det 21. århundrede er inspektør Romane Pennac blevet ansat i politistyrken, mest for at vise velvillighed til at ansætte hvide mennesker, men hun oplever, at hendes kolleger ikke tager hende alvorligt. Hun efterforsker et mord på en kvinde, der var gift med en tidligere fodboldspiller, da hun får en henvendelse fra et ægtepar, som har modtaget et anonymt brev, hvori der står, at deres datter ikke ligger i den kiste, som de begravede.

Romane undersøger sagen, som bringer hende i kontakt med det verdensomspændende firma Algapower, der er specialister i at producere metan og har hendes bror Roger ansat som genetiker. For at afdække Algapowers genetiske forskning skal Romane infiltrere firmaet. Hun kommer derigennem til at arbejde tæt sammen med agenten El Malik, og hun møder Delph, som er en genetisk modificeret delfin med ekstraordinære mentale evner. Efterhånden som Romane opnår større indblik i Algapowers lyssky arbejde, der beviser at nogen mennesker er ustoppelige, skal både hende og hendes team arbejde virkeligt effektivt, for firmaet skyr ingen midler!

Et virkelig godt bud på en "begynder-tegneserie", som samtidig bare er rigtig flot. Desuden er Romane modig og viljestærk, og man fatter hurtigt sympati for hende. Plottet er en klassisk detektivhistorie, men når fortællingen er placeret i en anderledes fremtid, hvor den hvide mand straffes for sit hovmod, forstærkes fortællingen. Fred Simons illustrationer viser både verdens forfald, men også opretholdelsen af en hverdag. Brugen af lys og skygge bringer liv til tegningerne, og graden af detaljer både i byerne er meget virkningsfuld. Skiftet mellem travlheden i byernes gader og langsomheden fungerer så godt. Samleudgaven udgøres af de oprindelige fem bind i serien, og tematisk lægger tegneserien sig i rækken af postapokalyptisk litteratur.

Bogdetaljer

Forlag
Zoom
Oversætter
Michael Gabelgaard Nielsen
Faustnummer
61467068
ISBN
9788770211888
Antal sider
234

Tema

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser