Bog

Lodbrogsønnernes ran

Af (
2018
)

Anmeldelse

Lodbrogsønnernes ran af Lasse Holm

19 mar.18

Et stort vikingetogt stævner i 868 sydpå fra Frankerrigets kyst. Farverige og blodige hændelser, fremragende research og ubesværet fortælleteknik gør Lasse Holms bøger til gedigen underholdning.

’Lodbrogssønnernes ran’ er 2. bind i Lasse Holms serie om vikingerne og deres liv og plyndringer, der bygger på historiske begivenheder. Rolf Rapkæft er nu integreret som medlem af den store vikingegruppe, der ombord på en større flåde af langskibe stævner sydpå mod den mauriske Spanien, hvor der efter sigende skulle være fine skatte og god plyndring. Rolf oplever intriger, og han må bruge al sin snilde for at klare sig.

Foruden den både spændende og detaljemættede skildring af Bjørn Jernside og alle de andre Logbrogsønners plyndrings- og eventyrtogt sydpå, er der også en krimiintrige. Der er en morder ombord, en efter en findes ofrene myrdede, og Rolf må igen skærpe det skarpe intellekt og tro på sit overlevelsestalent.

Historien er faktisk ikke udelukkende fiktiv, naturligvis ved ingen, hvordan livet om bord udspillede sig, men for eksempel optræder plyndringerne undervejs i lokale krøniker, og der er ingen tvivl om, at de rejsevante nordboer har været forbi mange steder ved kysterne.

Siden jeg som barn lod mig gribe af Ingemanns romaner om Valdemar Sejer og hans slægt, har jeg været glad for historiske romaner. Meget ofte har jeg tænkt over, hvordan det var engang, når jeg har stået på historiske steder lige fra Kronborg til borgbanker på min egen hjemegn, Samsø. Derfor er jeg et let offer for en velskrivende historisk forfatter som Lasse Holm. Han har en solid baggrundsviden i bagagen, om det så er de nordiske myter, får de en plads, når en talentfuld fortæller formidler dem for skibenes mandskaber. Kristendommen er nemlig på vej ind i samfundet, så konkurrencen mellem de to trosretninger spiller også en rolle i romanen.
Rolf Rapkæft kommer vi til at møde igen, det lover forfatteren heldigvis i en historisk afslutningsnote.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
53984258
ISBN
9788740041514
Antal sider
396

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer