Bog

Ligsynsdommeren

Af (
2014
)

Anmeldelse

Ligsynsdommeren af M.R. Hall

31 jul.14

To teenageres død bliver den første sag, Jenny Cooper kaster sig over som ligsynsdommer. Det bliver en hård første sag og en nyt spændende bekendtskab for os læsere.

Jenny Cooper bliver ansat som ligsynsdommer i Bristol efter i mange år at have arbejdet i familieretten, men et nervøst sammenbrud gjorde, at hun skiftede karriere. Allerede første dag på jobbet opdager Jenny Cooper ting fra en allerede afsluttet sag, som gør hende mistænksom. Jennys forgænger i jobbet døde uventet, men har efterladt et par spor i en sag om en død teenager i et lokalt ungdomsfængsel. Og da der findes endnu en død teenager i lokalområdet, engagerer Jenny Cooper sig for alvor i sagen. For der er lusk involveret, mener hun. Jenny er ikke bange for at kaste sig ud i et retsligt slagsmål, så hun presser både politiet og de lokale myndigheder i sagen. Ikke fordi de holder sig tilbage fra at bruge ufine metoder i kampen om at skjule sagens rette forklaring.

I en blanding af angstanfald, pillemisbrug og ren desperation kæmper Jenny for at opklare sagen. Hun indkalder vidner og afholder retsmøder, og langsomt får hun optrævlet sagen, som viser sig at have tråde langt ud i Bristols politiske liv. Det er vist første gang, vi møder en ligsynsdommer som den, der opklarer forbrydelser. Det er en lidt anderledes funktion, som vi ikke kender fra Danmark. En ligsynsdommer i England skal vurdere unaturlige dødsfald og iværksætte yderligere efterforskning, hvis det skønnes nødvendigt.

Umiddelbart, da jeg så bogen, tænkte jeg: Endnu en traditionel britisk krimi med en lidt intetsigende forside. Det er rigtigt nok, men hele fortællingen er rigtig godt fortalt. Godt plot og gode persontegninger af de vigtige hovedpersoner er et par af de gode ting ved bogen.
Jeg blev hurtigt opslugt af historien om de døde teenagere og Jennys kaotiske liv. For hvad er sandt og falsk i denne sag? Kan Jenny ’overleve’ at opklare sagen næsten alene? Eller falder hun helt sammen, inden sagens løsning findes? Der er udsigt til flere bøger om Jenny Cooper, og dem vil jeg se frem til at læse.

 

Bogdetaljer

Forlag
Loxodonta
Oversætter
Lars Zacho Maarup
Faustnummer
51057252
ISBN
9788792849120
Antal sider
471

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer