Bog

Lake House

Af (
2016
)

Anmeldelse

Lake House af Kate Morton

14 apr.16

Fantastisk familiefortælling med et tvist af spænding. Man ved, hvad man får med Kate Morton. En rigtig god historie med et mangfoldigt persongalleri.

Kriminalassistent Sadie Sparrow er sendt på ufrivillig orlov på grund af en fejldisponering i forbindelse med en sag om en forsvundet kvinde. Hun vælger at rejse til Cornwall, hvor hendes morfar bor, og her får hun rodet op i en 70 år gammel uafsluttet sag om en forsvundet dreng. Den 11 måneder gamle Theo forsvandt fra det store Lake House midt under en midsommerfest for 70 år siden og blev aldrig fundet. Både familien og mere end 200 gæster var tilstede, men ingen havde hverken set eller hørt noget. Sadie kan ikke slippe sagen og med hjælp fra en af de politibetjente, der havde sagen dengang, begynder hun at efterforske og undersøge, hvad der mon egentlig skete. Hun opsøger også Theos ældre søster, den 86-årige meget kendte krimiforfatter Alice Edevane for at få svar på fortidens gåde.

Der er en del spring i tid og en masse personer, man skal lære at kende i Kate Mortons lange romaner, men det er ikke noget problem. Lige præcis i hendes bøger vil jeg meget nødig undvære tidshoppene – det er en sand fornøjelse at forsøge at finde ud af, hvad der egentlig skete, inden sagen opklares i fortællingen. Lake House er en storslået roman med flere handlinger gennem flere årtier og som altid er persongalleriet mangfoldigt og gennemført. Man føler ret hurtigt, at man kender de mange forskellige mennesker, der uden undtagelser fremstår ægte og naturlige. Selvom bogen er på ikke mindre end 482 sider, er der ikke en eneste side for meget.

Kate Morton skriver flydende og i et blomstrende og medrivende sprog, og hendes romaner virker ikke på noget tidspunkt lange. Jeg glæder mig altid til en ny roman fra hendes hånd og blev bestemt ikke skuffet over denne. Jeg er vild med blandingen af familiehistorie og spænding, der altid er i Kate Mortons romaner. Kan man lide Lucinda Rileys dejlige fortællinger, kan jeg varmt anbefale Kate Mortons romaner- der findes fem på dansk og de er alle bygget op på samme måde.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Ulla Oxvig
Faustnummer
52280672
ISBN
9788763842747
Antal sider
483

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer