Bog

Kom igen til Mandalay

Af (
2003
)

Anmeldelse

Kom igen til Mandalay af Christian Dalsgaard

06 okt.03

30-årige Henrik iagttager med foragt og noget nær afsky, hvordan Jens og Lone med slet skjult desperation får bakset en barnevogn ind i en Københavnsk bybus i myldretiden. Henriks mildt sagt klodsede forsøg på at undgå kontakt med sin gamle gymnasieven udvikler sig til en tekstbaseret road-movie, hvor de to gamle gymnasiekammerater stikker af til Lolland i en gammel lånt Toyota Corolla for at deltage i Henriks fasters begravelse.

Jens, som er nybagt far, flygter fra de snærende familiekrav, og adoptivbarnet Henrik er på jagt efter sine virkelige familiære rødder. Jens og Henrik møder mange sjove mennesker undervejs, ikke mindst den døde fasters fede, lesbiske samlever, et par ludere og deres voldelige omgangskreds, en insisterende, politisk korrekt præst og en kedelig, kommunal kontormand.

Til tonerne af Four Jacks-sangen "Kom igen til Mandalay" tager Henrik sit tiltrængte opgør med den stive, forkrampede og akademiske adoptivfar, og slutningen på denne drengerøvsroman nærmer sig med hastige skridt.

Det er en herlig, humoristisk samtidsroman, som henvender sig til alle, der elsker Nick Hornbys romaner. Persontegningerne er i visse tilfælde stærkt karikerede, og måske bliver Christian Dalsgaard lidt for ivrig efter at præsentere rigtig mange forskellige typer danskere. Det rører dog ikke ved det faktum, at Christian Dalsgaard skriver særdeles flydende og underholdende, og vi kan alle glæde os til næste udgivelse fra denne debutant.

Lindhardt og Ringhof, 2003. 283 sider. Kr. 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
24542238
ISBN
9788759520536
Antal sider
283

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer