Bog

Knust

Af (
2019
)

Anmeldelse

Knust af Anne Mette Kirk

04 maj.20

Debutroman behandler det tragiske tab af en bror, der var chauffør i en stjålet bil med tre klassekammerater som passagerer.

Historien foregår i og omkring Holte Gymnasium over en periode på otte dage i februar og marts, og handler om, hvordan hverdagen forandres, da hovedpersonen Mathilde mister sin storebror, Jonathan, i en bilulykke efter en gymnasiefest.

Bilulykken, hvor Jonathan forulykker i en stjålet bil med tre passagerer, efterlader en pige skamferet og en dreng ude af stand til at gå. Jonathan har som den eneste i bilen ingen sele på, og han slynges ud af forruden og bliver dræbt.

Efterfølgende rykker handlingen tre måneder frem, og sagen om ulykken er lukket. Den vansirede Nicole, som var Mathildes bedste veninde og den ene passager samt skolens mest populære pige, fortæller ikke noget om, hvad der skete. Philip, der er kommet til at sidde i kørestol efter ulykken, bruger en masse tid på at bestille ting online. Den tredje passager i ulykkesbilen er den perfekte Tanja, som heller ingenting siger, selvom Mathilde prøver at få hende til det. Mathilde får sagen genoptaget, og en ung politibetjent skal prøve at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete.

Fortællingen skifter fortællerperspektiv mellem de personer, der var involveret i ulykken direkte eller indirekte. Og historien udruller højst overraskende elementer.

Det er en rigtig god spændingsroman, som også vil appellere til unge, der handler om at miste og om, hvor svært det er at komme videre efter en stor sorg. Fragmentarisk følger vi Mathilde og Jonathans forældre og oplever, hvordan de hver især håndterer sorgen over deres søns død.

’Knust’ er Anne Mette Kirks debut, og hun er virkelig dygtig til at skabe troværdige portrætter af sine hovedpersoner, og selvom romanen skifter mellem seks forskellige personer, taber man ikke tråden. 

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Faustnummer
46299612
ISBN
9788772004006
Antal sider
319

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer