Bog

Kierkegaard og havfruen

Af (
2016
)

Anmeldelse

Kierkegaard og havfruen af Line Faden-Babin & Jakob Rachmanski

27 aug.16

Havfruen bryder sin forlovelse, da hun mister taget om sit eget liv. Smuk, lille eventyrbog for børn og voksne om at vælge sin kurs i livet.

Dette er den smukkeste lille eventyrbog, man kan tænke sig. Den er udstyret med nogle helt fantastiske illustrationer af en italiensk illustrator med en farvesans, der kan slå benene væk under læseren. Tekstens tema er Kierkegaards tanker om livet og de mange valg, man udsætte for.

Den lille havfrue er lykkelig i sit havslot, hun leger med sin kælesildehaj og vil naturligvis gerne giftes, for det skal man. Det fortæller hendes baggrund hende i hvert fald. Men da forlovelsen er deklareret efter et party, hvor H.C.Andersen har stået fadder til inspirationen, føler hun med et, at normer og forventninger kører af sted med hende. Og er det da ikke ret genkendeligt? Hun stikker af og svømmer og svømmer og kommer frem til at by med en havn med fiskekoner, fine damer med store hatte og en filosofisk vandrer, der hedder Søren. Han fortæller hende i flere omgange, at hun må vælge sin kurs i livet.

Det er en fin lille bog, som det er en fornøjelse at se på, og med ganske få virkemidler bliver Kierkegaards tanker videreformidlet. Naturligvis kan man sige, at enkeltheden tyder på, at store børn er tænkt som målgruppen. Men at få lidt svære teorier fremlagt på en lettere måde med gode eksempler ved jeg da også kan friste voksne læsere. Særligt når bogen er så smuk at se på.

Bogdetaljer

Forlag
Arvids
Oversætter
Line Faden-Babin
Faustnummer
52452236
ISBN
9788793185364
Antal sider
63

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer