Bog

Jordens rekordbog : størst, farligst, vildest

Af (
2023
)

Anmeldelse

Jordens rekordbog : størst, vildest og farligst

08 nov.23

Verden er et imponerende sted! Bliv klogere på de største, farligste og mærkeligste rekorder i denne naturvidenskabelige fagbog for store børn. 

Ved du, hvor man finder den største skjulte sø, det mest isolerede sted eller den mindst besøgte ø i verden? Eller hvilken naturkatastrofe eller menneskabte ulykke, der var de største? Ved at formidle naturvidenskabelige fakta om kloden pakket ind som spændende rekorder, sætter Lars Henrik Aagaard en effektiv krog i den nysgerrige læser med denne flotte og vellykkede fagbog. Den er lige egnet til højtlæsning og selvlæsning hjemme eller i skolen, og det er bare en bonus, at vi voksne også bliver klogere, hvis vi læser med.

I bogens første halvdel handler det om naturens vilde superkræfter som kæmpelyn, tsunamier, jordskælv, vulkanudbrud, haglvejr, snestorme. Det kan man godt blive en smule foruroliget over, men heldigvis gør bogen også noget ud af at fortælle om den minimale sandsynlighed for, at de indtræffer i vores levetid.

Jorden er også fuld af hemmelige steder. Find ud af, hvor det varmeste eller koldeste sted er og hvor, der er flest træer, det højeste tidevand og den største grotte. Opfindelsen, der har forandret jorden mere end noget andet, er måske lidt kedelig, men ikke desto mindre er det landbruget, mens den mest ødelæggende opfindelse er atombomben. Bogen er illustreret med flotte billeder og er overskueligt opbygget med en lang række fængede overskrifter og en tilpas mængde fakta, koblet på rekorderne, så det forbliver spændende.

Her kommer de ultrakorte svar på anmeldelsens indledende spørgsmål. Måske får I lyst til at vide mere om disse steder? 
Den største skjulte sø hedder Vostoksøen og findes i Antarktis. 
Det mest isolerede sted er øen Tristan da Cunha i Atlanterhavet, hvor der bor 200 mennesker. 
Den største naturkatastrofe var for millioner af år siden, da en planet ramlede direkte ind i kloden. 
Den største menneskeskabte ulykke har flere kandidater, men Tjernobyl-ulykken i 1986 løber med den tvivlsomme ære.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
136714864
ISBN
9788727041841
Antal sider
226

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer