Bog

Hit-Girl i Hollywood

Af (
2019
)

Anmeldelse

Hit-Girl i Hollywood af Kevin Smith

22 dec.19

En teenagepige udøver sin egen retfærdighed og slår hårdt ned på mordere og klamme mænd, der kommer med lumre seksuelle tilnærmelser i ordløs tegneserie.

Figuren Hit-Girl er kendt fra Kick-Ass universet, ’The Dave Lizewski Years’-serien, der er udgivet af Marvel Comics.

Tegneserien er ordløs, og den eneste tekst er den, man kan læse på bøger, skilte mm. Pigen Hit-Girl trænger ind på en skole og dræber på makaber, men også meget fornem, måde to drenge, der er i gang med at myrde uskyldige i et skoleskyderi. Hun sejler på elegant vis rundt mellem reolerne, ganske som Spiderman eller Superman, vælter reolerne som Dominobrikker, mens hun fløjtende gør sig klar til drab. Da den ene af de to skydegale fyre ligger fastklemt under reolen, vælger Hit-Girl at hugge hans hoved af med en kantana, alt imens hun læser i bogen ’Alt om Hit-Girl’. Hun finder ud af at: "Hit-Girl vender skytset mod Hollywood", og det gør hun så, særligt fordi hun bliver rasende over, at nogen skriver om hende som om de kender hende. I flyet sidder hun ved siden af en ældre mand, da han lægger sin hånd på hendes lår. Det skulle han have ladet være med…

I tegneserie om Hit-Girl gives der slip på de pæne manerer, og drabene føles helt retfærdige. Hit-Girl får mord til at se nærmest smukke ud, som i en teaterforestilling. Pernille Ørums tegninger er virkelig flotte og viser Hit-girl som en retfærdighedens engel, der i enkel grafisk superhelte-stil udfører sine drab.

Forfatteren Kevin Smith er kendt som instruktør bag flere film og har leveret bidrag til amerikanske tegneserier. Karakteren Hit-Girl har flere selvstændige tegneserier i USA og er også filmatiseret. Det er et actionfyldt morderisk eventyr, der trækker paralleller til karakteren Black Mamba i Quentin Tarantinos film ’Kill Bill’ og har samme uhøjtidelige holdning til vold som i Kevin W. Anderssons roman ’Alanna’.

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Oversætter
Pernille Arvedsen;
Graphic
Pernille Ørum
ISBN
9788770857543
Antal sider
32

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer