Bog

Hellige tåber

Af (
2003
)

Anmeldelse

Hellige tåber af Joanne Harris

19 okt.04
AfDorrit Lauritsen
Skribent

Der står han så. Den mand hun ikke har set i 5 år. Den mand, hun hader så meget, at hun har lovet at slå ham ihjel: LeMerle, Solsorten.

Gøglermiljø og klostermiljø: to vidt forskellige verdener. Vi befinder os i begge i "Hellige tåber".

Joanne Harris, som vi kender fra bl. a. "Chokolade" og "Brombærvin", har skrevet en superspændende historisk roman med handlingen henlagt til 1600-tallets Frankrig. Det er en farverig og visse steder eventyragtig fortælling om kampen mellem det gode og det onde, om hævn og om skæbnebestemt kærlighed. Ind imellem lige så åndeløs som nogen kriminalroman.

Sproget er stramt og meget smukt - en fornøjelse at læse.

Juliette er vokset op i en sigøjnerfamilie, som rejser rundt og optræder med alskens gøgl. Da hun er 14, bliver truppen spredt for alle vinde, efter at deres vogne er blevet brændt ned.

I Paris møder hun et par år efter for første gang en mand af adelig herkomst: Guy LeMerle, som hun bliver dybt forelsket i. Han bliver hendes ulykkesfugl og hendes skæbne. Hun rejser rundt med hans gøglertrup nogle år, hvor hun giver et nummer som en meget dumdristig linedanser. LeMerle optræder flere gange som en forræder, og Juliette søger efter en farlig episode tilflugt i et kloster langt fra alfarvej. Her bliver hun soeur Auguste og har fået lov til at have sin lille datter Fleur hos sig.

Til klosteret ankommer en ny priorinde, som ikke er mere end 13 år, og sammen med hende hendes "skriftefader", som viser sig at være ingen ringere end LeMerle. Juliette vejrer lynhurtigt fare og vil flygte, men før hun når at begive sig på vej, har LeMerle bortført hendes datter under påskud af, at Fleur afleder Juliette fra hendes klosterlige pligter.

Så længe Juliette ikke ved, hvor hendes elskede datter befinder sig, er hun i LeMerles vold og tvunget til at blive på klosteret. Nu starter et dødsensfarligt spil mellem de to, en krig mellem det gode og det onde. En krig, der involverer flere af nonnerne - to af dem omkommer under mystiske omstændigheder. Vi er i det 17. århundrede, og hekseprocesser og djævlebesættelse hører til dagens orden.

Alt sammen blændende beskrevet med troværdige personer og scenerier. En dejlig klosterroman.

Oversat af Camilla Christensen. Samleren, 2003. 394 sider. Kr 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
25291530
ISBN
9788756817332
Antal sider
394

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser