Bog

The Hawthorne legacy - testamentet

Af (
2022
)

Anmeldelse

The Hawthorne legacy - testamentet

23 feb.23
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

Efterfølgeren til ’The Inheritance Games’ er et stort puslespil og en hvirvelvind af intriger og forviklinger. Det er så godt!

’The Hawthorne Legacy’ tager sin begyndelse kort efter forgængeren slutter. Avery Grambs og Jameson Hawthorne er begge frustrerede over, at de ikke har været i stand til at løse mysteriet om Toby Hawthorne, yngste søn af Tobias Hawthorne, som er død for tyve år siden under en ferie til en privat ø med sine tre venner. Ligene af de tre venner blev fundet, men ikke Tobys.

Avery mener, at Toby er "Harry", den hjemløse mand, som hun plejede at spille skak med i en park i Connecticut. Avery, og Jameson indgår et væddemål, der skal motivere dem til at arbejde endnu hårdere for at opklare mysteriet. Nogle af de mange spor, de finder, peger på ukendte fædre til Skye Hawthornes fire sønner Nash, Grayson, Jameson og Alexander, som alle har efternavne til fornavne. Et besøg hos Skye bekræfter dette såvel som det faktum, at hun nu er sammen med Averys far, Ricky Grambs.

Averys veninde Max bliver uvenner med sine forældre og kommer for at bo sammen med Avery, og det er heldigt for Avery, for de mange gåder bliver stadig sværere at løse og fører dem bl.a. til feriehuset True North i Colorados bjerge, huset i Costa Rica samt til både Skye, Zara og oldemor Nan. Libby og Nash er i Connecticut for at finde Harry, men finder en seddel til Avery med beskeden om, at hun ikke skal lede efter ham. Desuden opdager Avery en vigtig hemmelighed om den kvinde, der blev dræbt på øen. Alt imens hun skal manøvrere mellem umulige gåder, de magnetiske Hawthorne-brødre Grayson og Jameson og finde ud af, hvem hun kan stole på, stiger antallet af mennesker, der vil Avery til livs.

Historien sendes sikkert fra start i første bind, og i bind to udvikles både niveauet og antallet af gåder, men også karaktererne. Desuden tilføjes nye personer og uigennemsigtige tilhørsforhold rulles ud. For så at rulle alt tilbage til start. ’The Hawthorne Legacy’ er en snoet rutsjebanetur, hvor indsatsen i spillet forhøjes mærkbart. Kærlighedstrekanten bliver også mere synlig, men samtidig bliver veninden Max en del af den samlede gruppe, hvilket på en positiv måde skubber til handlingen samt skaber en lille forløsning i de anspændte forhold.

Endnu en hæsblæsende tur gennem familierelationer og store følelser. Jeg er spændt på, hvordan forfatteren har tænkt sig at binde sløjfe på alle de mange udspil og idéer, der er kastet ind i spillet.

Bogdetaljer

Forlag
Gutkind
Oversætter
Amalie Harder Hesel
Faustnummer
62987146
ISBN
9788743404255
Antal sider
381

Anmeldelse

The inheritance games - arvingerne

Tænk at gå fra at bo i en bil til at arve 48 mia. fra et menneske, man overhovedet ikke kender! Det sker for 16-årige Avery Grambs i imponerende thriller for det unge publikum.

Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser