Bog

Grand Avenue

Af (
2003
)

Anmeldelse

Grand Avenue af Joy Fielding

22 dec.03

De fire kvinder, Susan, Vicki, Barbara og Chris, mødes en dag på en legeplads, hvor deres børn leger. Da det begynder at regne, søger de tilflugt i den enes hus. Denne eftermiddag bliver starten på et venskab, der holder de næste 23 år.

Det er fire meget forskellige personligheder, der den dag finder sammen. Vicki er karrierekvinden, der plejer sin advokatpraksis med støtte fra sin ældre og meget rige mand. Barbara er tidligere skønhedsdronning og bruger al sin tid på at pleje sig selv og i øvrigt elske sin mand og sin datter. Susan er ved at tage en universitetsuddannelse sideløbende med, at hun passer familien derhjemme, mens Chris er fuldtidshusmor.

"Grand Avenue" fortæller medrivende om de fire kvinder. Om Chris, hvis mand bliver fyret og begynder at lade sine frustrationer gå ud over hende. Om Barbara, hvis mand, trods alle hendes forsøg på at holde sig ung, alligevel finder sig en ung elskerinde. Om Vicki, som i jagten på karrieren glemmer sine børn, og om Susan, som virker lykkelig med sin mand, men alligevel bliver fristet til en affære.

Her er masser kærlighed mellem kvinderne, og Joy Fielding skriver med let pen om deres glæder og sorger. Jeg blev hurtigt fanget ind i "Grand Avenue"s univers, og bogens bagsidetekst er ikke helt forkert: "Advarsel! Denne bog er umulig at lægge fra sig!"

Bogen er en blanding af drama og kærlighed med en thriller-slutning. Det er en amerikansk roman, og der er en tilbøjelighed til at male alt enten meget sort eller meget hvidt. Men ikke desto mindre er det en underholdende fortælling, og har man lyst til at bruge nogle timer i selskab med fire på hver deres måde charmerende kvinder, ja så er "Grand Avenue" et fint sted at starte.

Bogdetaljer

Forlag
Lademann
Faustnummer
24737055
ISBN
9788715105500
Antal sider
398

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer