Bog

Gensyn med hippieruten

Af (
2018
)

Anmeldelse

Gensyn med hippieruten af Thomas Ubbesen

02 aug.18

I 1977 rejste Thomas østpå ad hippieruten. 40 år efter rejser han i sine fodspor med den modne mands erfaringer og interessante betragtninger om verden dengang og nu.

I 2017 står der en 61-årig mand med et ”India-skilt” og tomler eller forsøger på det ved Friheden Station. Han skal sydpå og gør præcis som dengang for 40 år siden, hvor han forlod sit uafklarede liv herhjemme og rejste ud på The Hippie Trail. Det er blevet noget sværere at blive taget op, men lykkes dog til sidst. Til forskel fra dengang har Thomas Ubbesen penge nok til at tage tog og bus af og til.

Vi følger ham gennem det tidligere Jugoslavien, nu flere stater, gennem Erdogans Tyrkiet, Iran, Pakistan og Indien. Afghanistan, som han rejste i som ung, er ikke mere en mulighed – i det hele taget er det en meget forandret verden, nye krige, nye katastrofer, andre grænser osv. En ting, der også optager forfatteren, er den enorme befolkningstilvækst, bl.a. i Indien. Et land med store økonomiske fremskridt, hvor millioner af mennesker stadig lever i håbløs fattigdom.

Bogen består af ungdomserindringer fra ruten, hvor der blev fyret mange fede og en stor del af snakken med de andre rejsende gik på, hvor man kunne købe det bedste hash eller andet, hvor man kunne sove billigt og ikke at forglemme ”the Shits”, den evige diarre, der fulgte de fleste rejsende. Blandet ind i disse fortællinger fra 1977 er afsnit fra nutidens rejse, hvor forfatteren ser verden gennem den modne mands briller og kommer med mange interessante betragtninger på verden dengang og nu og tilstanden i de enkelte lande.

Thomas Ubbesen har et helt arbejdsliv i bagagen som journalist udsendt til krig, terror og naturkatastrofer, fx i Irak, ex-Jugoslavien og Indien. Det er altså helt andre og mindre naive øjne, han ser på verden med i dag.

Jeg slugte bogen fra først til sidst. Da jeg er næsten jævnaldrende med Thomas Ubbesen, husker jeg jo tydeligt hele hippietrenden, hvor det blev anset for det ultimativt flippede at rejse til Indien og Afghanistan, hvor man også hørte historier om folk, der blev narkomaner og aldrig kom hjem, eller de der kom hjem med leverbetændelse og andre sygdomme. Som supplement til bogen kan jeg anbefale udstillingen på Davids Samling i Kronprinsessegade, hvor man ganske gratis kan se fotos fra The Hippie Trail fotograferet af Torben Huss.

Bogdetaljer

Secondary title
I egne fodspor efter 40 år
Forlag
Gyldendal
Faustnummer
54202334
ISBN
9788702258806
Antal sider
317

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer