Bog

Gennem dine øjne

Af (
2018
)

Anmeldelse

Gennem dine øjne af Peter Høeg

28 sep.18

Romanen stritter i to retninger, hvor en egentlig smuk historie om børnevenskaber gemmes bag et spirituelt og videnskabsteoretisk aspekt.

’Gennem dine øjne’ er dels fortællingen om et usædvanligt børnehavevenskab mellem især Peter, Simon og Lisa, og dels nutidssporet, hvor fortælleren via eksperimenter på Lisas klinik forsøger at forhindre Simon i at begå selvmord. Især den første del fungerer flot i et levende sprog, mens nutidssporet kræver en del accept af bevidshedsoverførende teknikker.

Som børn kommer Lisa, Simon og Peter så tæt på hinanden, at de til sidst kan ændre nutiden ved at trænge ind i den umiddelbare fortid. Senere bliver Lisa en førende forsker på området, og hun inddrager Peter i en række hemmeligstemplede eksperimenter med bla incestofre og krænkere. Lisa har selv i forbindelse med et barndomstraume mistet hukommelsen for hele barndommen, og titlen refererer til, at Peter gennem seancerne hjælper hende med at genkalde minderne. Bogen henvender sig nok mest til læsere, der i forvejen er spirituelt orienterede. Lisa har en del til fælles med hovedpersonen i ’Effekten af Susan’.

Bogen stritter i flere retninger, og så er den ikke for sarte sjæle: Der er virkelig voldsomme og meget detaljerede beskrivelser, når de forskellige personer i terapi genoplever deres traumer. Samtidig har den det sympatiske budskab, at alle skal forstås på deres egne præmisser.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
54596294
ISBN
9788763858724
Antal sider
361

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer