Bog

Fuldstændig død

Af (
2011
)

Anmeldelse

Fuldstændig død af Charlaine Harris

21 feb.11

Sookies kusine er død, og hun må til New Orleans for at ordne boet. Det ville ikke være så usædvanligt, hvis det ikke var fordi, kusinen var vampyr …

Efter et halvt års pause får vi nu endelig 6. del af serien om servitricen Sookie Stackhouse, som bor i den lille sydstatsby Bon Temps. Sookie har en usædvanlig evne, hun er telepat og kan høre andre menneskers tanker. Det har gjort hendes liv ensomt, men så fandt hun en kæreste, som hun ikke kunne aflæse: vampyren Bill. Samlivet med Bill kastede Sookie ud i en masse farlige og anderledes oplevelser, og hun fandt ud af, at der findes et hav af væsner, som lever side om side med menneskene. Der er vampyrer, varulve, hekse, feer osv., og ikke alle vil os det godt.

Men forskelligt kom mellem Sookie og Bill, og nu er hun single og på vej til New Orleans for at ordne boet efter sin kusine Hadley. Hadley var stærkt knyttet til vampyrdronningen i New Orleans, og Sookie må træde varsomt, da hun ankommer - midt i en politisk heksekedel, hvor hendes tilstedeværelse ikke er ønsket af alle.

Heller ikke kærlighedslivet er ukompliceret for Sookie. Den lækre var-tiger Quinn har kastet sine øjne på hende, og selvom hun er fristet, så har hun ingen hast med at kaste sig ud i et nyt kærlighedseventyr.

Historierne om Sookie Stackhouse er fantastisk underholdende. Charlaine Harris skriver en blanding af thriller og kærlighedshistorier iblandet en stor portion humor og selvironi. ’Fuldstændig død’ har mange små plots, som slynger sig ind og ud af hinanden. Harris samler dem fint til sidst, og selvom der måske ikke er så store overraskelser i afsløringerne denne gang, så er det stadigvæk underholdende. Ikke mindst fordi Harris har skabt et helt enestående univers, som hendes figurer tumler sig i.

Selvom hvert bind i serien er en afsluttet historie, så synes jeg denne gang, at det vil være svært at springe ind i serien her. Der er for mange tråde, der trækker tilbage til de tidligere romaner, til at man kan følge ubesværet med. Derfor vil jeg anbefale nye læsere at starte med første bind ’Død indtil solnedgang’, mens erfarne læsere kan glæde sig til endnu en tur til Sookie-land med ’Fuldstændig død’.

Bogdetaljer

Secondary title
True blood, 6
Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Erik Barfoed
Faustnummer
28619715
Graphic
Mark Airs
ISBN
9788711416419
Antal sider
362

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer