Bog

En bøn til havet

Af (
2018
)

Anmeldelse

En bøn til havet af Khaled Hosseini

23 jan.19

Den smukke, rørende og sørgerlige bog er inspireret af historien om den 3-årige syriske dreng, Alan Kurdi, der druknede i Middelhavet på vej til Europa.

Khaled Hosseini er udover at være en succesfuld forfatter (Drageløberen, Under en strålende sol og Bjergene gav genlyd) Goodwill-ambassadør for UNHCR og stifter af en egen organisatiom, der arbejder med humanitære opgaver i Afghanistan. Denne lille bog er inspireret af historien om den 3-årige syriske dreng, Alan Kurdi, der druknede i Middelhavet på vej til Europa i 2015.

Det er en poetisk og rørende billedbog for voksne, hvor den kortfattede tekst er henvendt til en lille syrisk dreng, hvor faderen beretter om en lykkelig barndom og ungdom i havnebyen Homs. Et liv, som sønnen Marwan ikke har oplevet, da han er vokset op med krig og ødelæggelser. Bogen slutter, hvor familien beslutter sig til at flygte over havet, og bønnen til havet er, at det også ved, hvor dyrebar en last, de har med i gummibåden, nemlig Marwan.

Bogen er gennemillustreret af den engelske kunstner, Dan Williams, der tidligere har lavet billeder til et uddrag af ’Under en strålende sol’, der blev bragt i The Guardian.

Bogen er både smuk, rørende og sørgelig – især når man, som mange, har billedet af Alan Kurdi brændt ind på nethinden. Hele overskuddet fra bogen går ubeskåret til UNHCR – FN’s Flygtningehøjkommisserat.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Marie Louise Valeur Jaques
ISBN
9788763859691
Antal sider
50

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer