Bog

Djævelen og frøken Prym

Af (
2004
)

Anmeldelse

Djævelen og frøken Prym af Paulo Coelho

13 jun.05

En fremmed kommer til en lille by og giver indbyggerne et tilbud.

Hvis de overtræder buddet 'Du må ikke slå ihjel', vil han gøre dem rige. Kampen mellem det gode og det onde kan begynde. "Når vi mindst af alt venter det, stiller livet os over for en udfordring for at prøve vores mod og vores vilje til forandring."

I den lille by Viscos sidder Berta foran sit hus og snakker med sin afdøde mand. Berta har siddet der i femten år og ventet på djævelen. En dag ser hun en fremmed mand komme gående, og hun ved, at hun ikke har ventet forgæves. Den fremmede er kommet til byen for at finde sandheden om menneskets natur. Han selv mener at vide, at alle mennesker er onde. Men han vil gerne have et endegyldigt bevis.

Den fremmede opsøger Frøken Prym og giver hende et tilbud. Den fremmede ønsker, at borgerne i Viscos skal overtræde buddet 'Du må ikke slå ihjel'. Hvis de gør det, vil de få 10 guldbarrer i belønning. Frøken Prym skal være budbringeren. Vil udsigten til at blive rig få landsbyen til at falde for fristelsen? Eller vil de fattige bønder vælge det gode og fornægte den fremmedes tilbud? Hvad med Frøken Prym selv? Hvis hun får del i guldet, kan hun endelig forlade den hendøende landsby. Kampen mellem det gode og det onde er startet i den lille by Viscos.

"Djævelen og frøken Prym" er skrevet i et lettilgængeligt sprog, samtidig med at den formår at tage nogle store emner op og give rum for eftertanke. Er man interesseret i filosofi og religion, kan "Djævelen og frøken Prym" varmt anbefales.

Bogen er en del af en trilogi. Øvrige bind er "Veronika beslutter at dø" og ”Ved floden Piedra satte jeg mig ned og græd” (ikke oversat til dansk), hvor Paulo Coelho tager 3 store emner op: magt, kærlighed og døden.

Oversat af Gregers Steendahl. Bazar, 2004. 221 sider. Kr 279,-


Bogdetaljer

Forlag
Bazar
Faustnummer
25493435
ISBN
9788776040154
Antal sider
221

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer