Bog

Den hvide død

Af (
2018
)

Anmeldelse

Den hvide død af Robert Galbraith

14 jan.19

Fjerde bind i krimiserien om detektiven Cormoran Strike er en stor og kompleks sag med et ypperligt persongalleri og en suspekt mordgåde, der trækker spor ind i parlamentet.

Strikes assistent Robin Ellacott har efter overfaldet i Shacklewell Ripper-sagen valgt at forlade bureauet for i stedet at koncentrere sig om sin nye ægteskabelige status, som ikke just begynder lykkeligt. Fraværet af Robin piner Strike mere, end han vil indrømme. Men da en forstyrret mand træder ind på bureauet direkte fra gaden, ved Strike straks, at der er bund i mandens rablerier om et mord begået for mange år siden. Snart bliver privatdetektiven ad kringlede veje ført på sporet af endnu en mulig mordsag, denne gang forankret i den politiske verden og en familiehistorie med dybe hemmeligheder.

Robert Galbraith aka J. K. Rowling er med ’Den hvide død’ nået til fjerde bind i serien om den tidligere krigsveteran Cormoran Strike, der nu arbejder som privatdetektiv. Strikes metoder er mildest talt ukonventionelle, men med sin næse for det fordækte og evne til at opklare selv de mest komplicerede sager, har han efterhånden opnået et ry som Londons mest barske og intelligente detektiv.

De Sherlock Holmes-lignende sager er fra forfatterens hånd velresearchede og fyldt med skarpe replikker og engelsk charme med en snert af barsk retfærdighed.

I princippet kan hvert bind i serien læses uafhængigt af hinanden, men alligevel giver det bedst mening at læse dem i rækkefølge. I hvert fald hvis man vil nyde godt af forfatterens skildring af de to sublime hovedpersoner og deres indbyrdes relation til hinanden. Det interessante ved Cormoran Strike-serien er netop karakterudviklingen på det personlige plan, som for alvor træder i front i dette bind. Som læsere har vi længe vidst, at viben mellem Strike og Robin er blevet til mere end blot et arbejdsmæssigt bånd, men indtil videre har de begge skubbet det på afstand. Først nu begynder de at gøre indrømmelser overfor sig selv, og det åbner op for en yderst interessant udvikling i serien.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Agnete Dorph Stjernfelt
Faustnummer
45963780
ISBN
9788702277692
Antal sider
671

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer