Bog

Den anden hånd

Af (
2009
)

Anmeldelse

Den anden hånd af Chris Cleave

16 nov.09

Tankevækkende og fantastisk smuk historie fortalt med gru og et stort hjerte

Pigen Lille Bi er flygtet fra mennesker og oplevelser i hjemlandet Nigeria og har boet to år på et britisk asylcenter. I lommen har hun et kørekort, ejet af journalisten Andrew, og da hun ved en planlagt fejl slipper ud af asylcentret, sætter hun kursen mod Andrews hjem. De to er nemlig, sammen med Andrews kone Sarah, forbundet af noget grusomt, der skete på en strand i Nigeria.

Skæbnesnebolden ruller for Lille Bi, Andrew og Sarah, og en af dem kommer ikke levende igennem gensynet.

’Den anden hånd’ er en velskrevet og mesterlig universel fortælling om, hvordan vi alle er hinandens verden. Selv om vi prøver, med lukkede grænser, lange asylbehandlinger, vestlig snusfornuft og effektivitet, kan vi ikke kategorisere eller begribe de omstændigheder, der tvinger mennesker på flugt.

Romanens store styrke er dens overskudsagtige blink med øjet, der rummer stor humor, klogskab og en pointe med et langt ekko.

"Du er nødt til at have vores værdier," siger en betjent til Lille Bi, da han venligt vil forklare hende, hvorfor hun ikke hører hjemme i Vesten.

Vestlige værdier er klart anderledes end det, der praktiseres af en afrikansk hær, som slagter mennesker i stedet for at passe på dem. Vi slagter ikke nogen. Vi lukker øjnene.

’Den anden hånd’ er en levende og utroligt tankevækkende fortælling i verdensklasse, der griber fast i læseren, så man forsvinder helt ind i den. Det er den bedste bog, jeg har læst i 2009 - læs den, bliv klogere og forstå det, du allerede ved.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Jesper Klint Kistorp
Faustnummer
27976107
Graphic
H&S Art Dept
ISBN
9788791746673
Antal sider
286

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer