Bog

Den amerikanske pige

Af (
2007
)

Anmeldelse

Den amerikanske pige af Monika Fagerholm

23 jul.07

En original, anderledes og fabulerende roman om ung, brat død, om svigt og savn, om venskab og kærlighed og spirende seksualitet.

Jeg elsker mærkelige bøger, der handler om mærkelige og anderledes mennesker. Mennesker, der gør mærkelige og ikke særligt logiske ting. Samtidig elsker jeg bøger med et originalt og anderledes sprog. Et sprog, der passer til lige præcis den roman med de personer. Derfor havde jeg heller ikke læst særlig langt i denne roman, før jeg vidste, at "Den amerikanske pige" ville være sådan en roman. En af dem jeg elsker: En meget originalt fortalt roman om nogle meget anderledes og mærkelige mennesker.

Alligevel har det taget mig lang tid at læse romanen. Ja, faktisk har jeg været nødt til at læse den to gange, simpelthen for at forstå hele handlingen og hele det omfattende persongalleri. Men det kan også godt være, at det bare er mig, der er hysterisk med at ville have de små detaljer med. Og der er virkelig mange detaljer, personer og handlinger i "Den amerikanske pige", og de væver sig ind og ud af hinanden på de besynderligste måder.

Bogens hovedperson er den lille forsømte pige, Sandra. Omkring hende er der hendes velstående og meget selvoptagne forældre, indtil hendes mor pludselig ikke er der længere. Så er der hendes far og hans skiftende elskerinder. Nogle af dem bliver i Sandras liv i et stykke tid, andre forsvinder brat.

Der er bedsteveninden Doris, et andet forsømt barn, med hvem Sandra leger underlige lege. Blandt andet leger de "Den amerikanske pige". På Egnen, (som ligger ved den finske kyst i nærheden af hovedstaden) boede der nemlig nogle år tidligere i slutningen af 1960´erne en ung amerikansk pige, Eddie. Hun blev fundet druknet, mens hendes kæreste havde hængt sig. En mærkelig historie, som aldrig rigtigt er blevet opklaret, og som siden har givet stof til mange rygter og forestillinger.

Da Sandra og Doris bliver teenagere fortsætter de legen med at udforske, hvad der virkeligt skete dengang. Og det skulle de måske ikke have gjort…

Jo, romanen er også en kriminalgåde, men den er mest af alt en roman om Doris Dag og Sandra Nat eller Ensomheden og Angsten, som de også kalder sig – en vildt anderledes, original og god roman!

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Oversætter
Karin Bang
Faustnummer
26807395
ISBN
9788779732049
Antal sider
433

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer