Bog

De edsvorne

Af (
2011
)

Anmeldelse

De edsvorne af Robert Low

27 jun.11

Her er rigtige vikinger, barske mænd som kvinder elsker og mænd frygter, her er råstyrke, brutalitet og snuhed eftertragtede egenskaber, især når jagten går efter en hemmelig skat.

De Edsvorne er den berygtede besætning ombord på Fjordelgen, de hærger og plyndrer i hele verden, og pludselig går jagten efter en stor, hemmelig skat.

Orm Ruriksson aflægger ed til Einar den Sorte og bliver et medlem af De Edsvorne. Her opdager han en verden fuld af brutalitet og råstyrke men også sammenhold og venskab. Det går snart op for Orm, at deres rute ikke er tilfældige plyndringstogter, men en jagt på et helligt kristent relikvie. De Edsvorne udsættes flere gange for mordforsøg, plyndringer og forræderi, for mange vil have fat i relikviet, der angiveligt viser vej til en kæmpe skat.

De Edsvorne er Robert Lows debut, og det tegner godt. Jeg blev helt grebet af stemningen og følte næsten sympati med disse rå vikinger. Robert Low skildrer vikingerne og tiden meget malende, og man får et godt indblik i denne brutale levemåde. De grusomme slag bliver så godt beskrevet, at jeg næsten kunne se blodet sprøjte og kranier flyve. I de stille perioder blev der drukket og horet på livet løs, så pyt med om kvinderne var villige eller ej.

Selve historien er bygget op omkring sagnet om hunnerkongen Attila og hans sværd. Som historien og jagten skrider frem, aner man hvilke skjulte kræfter, trolddom og ondskab, der følger denne skat, og nogen gange er det bedst at lade skatte være begravet. Historien har lidt af hvert med barske vikinger, skjulte skatte og overtro. Den skildrer en tid, hvor kristendommen er ved at vinde indpas, hvilket er med til at understrege overtroen og mystikken forbundet med de gamle guder.

Her er en bog om barske vikinger og grusomme slag, historien er velfortalt og helstøbt, og alle der kan lide disse ingredienser vil elske den. Dette er en flot debut, og man kan håbe på flere fra hans hånd.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Brian Christensen
Faustnummer
28810199
Graphic
Anne Kragelund
ISBN
9788770791540
Antal sider
321

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer