Bog

Bryster skal hoppe når man hikker

Af (
2018
)

Anmeldelse

Bryster skal hoppe når man hikker

07 nov.18

Et drop med indsigt, livssyn og fortællinger om livet som mor, kone og kendt. Om at blive ældre, om racisme, om kærlighed og meget mere.

Da jeg læste bogen, måtte jeg ganske ofte klukke af grin over Karen Thisted og Hella Joofs samtaler. Jeg ville ønske, jeg havde været med til at drikke crement med dem, mens de talte om alt fra hudens elasticitet til økonomi, alder, sex og forældreroller. Mest af alt kan man sidde og blive misundelig på to mennesker, der har vundet et særligt venskab og fællesskab i livets lotteri.

Bogen læser nærmest sig selv. Ved første øjekast er det måske underholdning, men der ligger flere gange meget personlige tragedier og svære livtag under lagene af munterhed og rappe bemærkninger. Af og til kan filosofien virke lidt hippie-spirituel og happy-happy, men budskabet er til at forstå: det er dejligt at være kvinde i enhver alder.

Karen Thisted og Hella Joof mødte hinanden i 2015, da de lavede en programserie til DR i forbindelse med 100-års jubilæet for kvindernes valgret. Serien hed ’Hella og Karen elsker mænd’, og mens de kørte rundt i landet for at finde ud af, hvordan den danske mand havde det, kom de til at snakke om alt muligt andet. De kunne slet ikke færdige, og det er bogen udsprunget af.

Det er svært at finde anden litteratur at sammenligne med. Et bud kunne være Maise Njord og Fay Weldons bog Livet for let øvede, hvor der i deres mailkorrespondance ligeledes er en ærlighed og fortrolighed.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
54893507
ISBN
9788740046601
Antal sider
261

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer