Bog

Dage med mildhed, modgang & mirakler

Af (
2018
)

Anmeldelse

Dage med mildhed, modgang og mirakler

30 okt.18

I Hella Joofs almanak er der dage til alt. En oplagt venindegave eller et underholdende opslagsværk om stort og småt for alle voksne kvinder.

En almanak er kort fortalt en fortegnelse over årets dage. Dagene i Hellas almanak er fyldt med både humor og alvor, garneret med Hellas gode råd og livserfaring. En kort tekst om et nyt emne hver dag. Bogen kommer vidt omkring og er meget lig Papmaché-reglen - og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling.

Jeg skyndte mig altid at bladre hen på min egen fødselsdato for at læse dagens vise ord, når jeg førhen fik en ny papirkalender af den slags med gode råd og talemåder på bagsiden. Det gjorde jeg også denne gang, da jeg fik Hellas almanak mellem hænderne. Min fødselsdag (d. 17. februar) har Hella udnævnt til SMILEDAG, hvor hun opfordrer til, at man med fordel kan lade smilet sidde hele dagen, så man ikke hele tiden behøver at skrue det af og på.

Ellers kan jeg især godt lide d. 26. juni, som er udnævnt HVERDAG og handler om, at hverdage er der flest af, så man må finde glæden ved dem. D. 9. april – OSTEDAG – er også en rar dag for en osteelsker som mig, men kan godt blive lang og hård for dem, der ikke kan lide ost. MORS DAG d. 14. maj, hvor Hella fortæller med en mere alvorlig tone om sit forhold til sin mor, berørte mig mere end forventet.

Hella opfodrer i forordet til at læse bogen fortløbende eller bruge den som opslagsværk. I forbindelse med sidstnævnte er der smart nok lavet et register bagi, hvis man nu skulle gå hen og glemme hvilken dag, der er TIVOLIDAG eller INGENTINGSDAG.

Hellas almanak er sådan en bog, man med fordel kan hive op af hatten på en grå og kedelig dag, hvor man trænger til et smil eller lidt eftertanke. Det gør heller ikke noget at læse nogle ”dage” i rap, men at læse den fra ende til anden bliver en smule trivielt i længden.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
54751605
ISBN
9788702270167
Antal sider
491

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer