06 okt.14

Blog

Mit livs boghylde

Kommentarer

11 kommentarer
AfJeanette Jensen
man, 13/10/2014 - 15:19

Hej igen

Det ville være dejligt, hvis man kan dele sine læseoplevelser på facebook ligesom man f.eks. kan med app´en Goodreads. Det ville også være dejligt, hvis man kan dele dem på en facebook-side. Så biblioteker f.eks. kan dele personalets læseoplevelser på deres fansider. 

Venlig hilsen

Jeanette

AfMichael Linde Larsen
lør, 18/10/2014 - 13:36

Som svar til af JeanetteJensen

Hej Jeanette
Ja, det ville faktisk være  super godt. Men kan man ikke også det?
Jeg er lidt usikker på det, og bruger ikke så meget facebook i den forbindelse. Men mener faktisk at muligheden er der for at list efilm, bøger, musikkere osv. som man er glad for.
Det optimale ville selvfølgelig være, hvis den funktion spillede sammen med litteratursiden.

Men...du er altid velkommen til at skrive på litteratursidens facebookside, hvis du har læst en god bog, og dermed inspirere andre. Eller her på siden:-)

Med venlig hilsen
Michael 

AfJeanette Jensen
lør, 11/10/2014 - 17:03

Hej

Jeg kan ikke finde ud af at tilføje nye bøger til min boghylde, som jeg oprettede for et par år siden. Jeg kan ikke finde en rediger-knap. Der er rediger konto og rediger profil, men ingen af de to giver mig adgang til at redigere min boghylde. Kan du opklare mysteriet for mig?

Venlig hilsen

Jeanette

AfKaj Hansen
lør, 11/10/2014 - 18:22

Som svar til af JeanetteJensen

Kære Jeanette.
Jeg har lige selv haft samme problem.
Når du er logget ind og har din boghylde fremme, så skal du lige klikke på ordet boghylde oppe for oven. Ikke det største helt foroven, men det lidt mindre, det ord, hvor der kommer en hånd frem. Når du har gjort det, så kan du redigere. Venlig hilsen.
Kaj

AfKaj Hansen
tir, 07/10/2014 - 19:51

Om mit livs bogreol.
Ja jeg ærgrer mig også over, at jeg ikke som barn skrev titlerne op på alle de bøger, som jeg læste. Jeg kan selvfølgelig rekonstruere, at jeg læse alle bøger af Jules Verne, Kaptajn Marriat, James Cooper, Torry Gredsted m. fl. som for os var klassikere, men som vel i dag er ukendte for de fleste børn og vel også for en hel del, der er under 50 år. De her nævnte forfattere er jeg i øvrigt i gang med at genlæse, og det er ganske tankevækkende. I min erindring har jeg imidlertid fragmenter fra bøger, som jeg ikke kan husker titlen på. Jeg husker således noget om en slags science fiction, hvor der var noget med, at en stor dør blev lukket, og mekanismen gjorde, at den igen først blev åbnet 100 år senere, og inde bag denne dør befandt helten sig. Hvis en eller anden skarp bibliotekar kunne hjælpe mig på sporet af denne bog, trods de noget sparsomme oplysninger, så ville det være fantastisk.
Flemmingbøgerne læste jeg ikke selv, thi dem fik vi læst af vores geografilærerinde i realen. Denne søde unge lærerinde holdt ro og orden i sine timer ved at have den aftale med os, at det sidste kvarter af hver time blev anvendt til oplæsning af Flemmingbøgerne, som vi så sammen med vores geografipensum alle nåede igennem. Jeg husker ikke så meget af handlingen i disse bøger, men de har uden tvivl været morsomme, for jeg kan endnu se for mig, hvorledes frk. Stage, som hun hed, selv var ved at bukke sammen af grin, nå hun læste op.
Som et kuriosum kan jeg fortælle, at vi i min barndom altid legede det, som vi havde læst om. Min kusine og jeg var børnene i Nyskoven, og jeg var selvfølgelig Edward. Når jeg var alene, var jeg Paw i urskoven, og når vi var flere så gik det løs med at være indianere og cowboys. Når københavnerne var på sommerferie satte Gert sig tungt på rollen som Tarzan, min kusine Oline var Jane, og så kunne vi andre så få mest muligt ud af at være statister.

AfSara Bindeballe
ons, 08/10/2014 - 18:01

Som svar til af Kaj Hansen

Hej Kaj

Jeg vil bare sige tak for det stemningfulde tilbageblik til en tid, jeg ikke selv har oplevet. Men jeg kunne se det for mig! Jeg elsker at høre om folks læseoplevelser i andre tidsperioder. Og ja, børnene leger også i dag det, de læser - i allerhøjeste grad - tænk bare på Harry Potter ;) 

AfMarit E. Haugaard
tir, 07/10/2014 - 22:43

Som svar til af Kaj Hansen

Åh ja, legene som læsningen affødte. Da det var vores have, var jeg Robin Hood, og min legekammerat var Lille John. Vore små brødre var Sheriffens Mænd. Når vi råbte, at de var skudt, skulle de lægge sig ned og vente til vi "genoplivede" dem, fordi vi trængte til nye ofre. De var forbavsende samarbejdsvillige - men ikke altid.

For nogen år siden (1980/90'erne), da filmen The Kelly Gang blev vist i TV, så jeg gadens unger gå i kamp iført "rustninger" af papkasser. Så dengang, for ca 20 år siden, gjorde børnene det samme. Mon ikke også i dag?

AfTina Karina Mortensen
man, 06/10/2014 - 15:58

Sådan opretter du din egen boghylde. Klik og se vores vejledning om, hvordan du opretter en boghylde. Det er ganske let.
Jeg bruger selv boghylden som en slags liste over, bøger jeg har læst. Det er faktisk, som Marit også skriver ret morsomt at tænke tilbage. Nogle bøger huskes tydeligt og andre bøger glemmes skræmmende hurtigt. Funktionen med billeder er smart, synes jeg. Jeg husker lettere en bog, når jeg også kan se forside billedet. Det er også ganske smart, at give bøgerne bogpoint. Jeg bruger bogpoint systemet som en hjælp til at huske på, hvad jeg oprindelig har tænkt om bogen efter endt læsning.
Hvis du gerne vil have bøger på din boghylde, som du ikke kan finde på Litteratursiden, må du endeluig skrive til os, så opretter vi bøgerne i Litteratursidens bogbase.
Hilsen Tina

AfMarit E. Haugaard
man, 06/10/2014 - 09:01

Se, det har jeg også gjort, og nu har jeg lagt dem allesammen i en database. At lægge mine unge års læsning ind i databasen var en interessant granskning af mit tidligere jeg. Mange bøger aner jeg i dag ikke hvad er, nogen har jeg læst og genlæst utallige gange. En har jeg igen rekvireret fra biblioteket, for jeg husker den som god læsning. 'Shirleys eventyr eller Blade af en skønhedsdronnings erindringer' af Eva Hemmer Hansen. Titlen afspejler mine romantiske ungpigedrømme, men kaster man et blik på forfatteren, ser man at bogen også har substans. Og den var da også mere jordnær end de mange amerikanske ungpigebøger, jeg har læst - og glemt.

Afingrid jensen
ons, 08/10/2014 - 17:46

Som svar til af Marit

Også jeg har gennem hele livet noteret forfatter og titel på de bøger, jeg læste, og har flere kladdehæfter liggende, det første fra min skoletid. Desværre uden notater. Dog fortæller det en historie om skiftende tider, både personligt, og hvad der var aktuelt. I de travle år har jeg ikke læst så meget som nu i min pensionisttilværelse, hvor jeg læser 80 - 100 bøger om året og gerne genlæser.

 

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer